Ontdek Jouw Nieuwe Thuis in Frankfurt: Verhuis Zorgeloos met Onze Expertise

Ontvang direct meerdere verhuisoffertes van bedrijven bij u in de buurt! Vul nu ons vrijblijvende aanvraagformulier in en ontvang binnen vijf minuten verschillende prijsopgaven. Zo kiest u eenvoudig het beste verhuisbedrijf en bespaart u op uw verhuiskosten!


Vindt een lokaal bedrijf die bij u past.

Vraag nu direct een offerte aan voor uw verhuizing naar Frankfurt.

verhuisdnaarduitsland.nl staat altijd voor u klaar.

Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen over verhuizen naar Frankfurt!

Altijd de goedkoopste prijs.

Vergelijk meerdere verhuisbedrijven en bespaar op uw verhuizing naar Frankfurt!

Verhuizen naar Frankfurt is een populaire keuze voor expats en professionals dankzij de stad's rol als financieel centrum van Duitsland en Europa. De stad herbergt de Europese Centrale Bank en talloze andere financiële instellingen, wat het een aantrekkelijke bestemming maakt voor mensen die in de financiële sector werken.

Frankfurt is goed verbonden met de rest van Europa en de wereld dankzij de aanwezigheid van een van de grootste luchthavens van Europa, de Flughafen Frankfurt am Main. Deze luchthaven biedt directe vluchten naar tal van internationale bestemmingen, wat reizen voor zowel werk als plezier gemakkelijk maakt.

De stad biedt een hoge levenskwaliteit, met tal van groene ruimten, parken en het nabijgelegen Taunusgebergte waar bewoners kunnen genieten van buitenactiviteiten. Frankfurt heeft ook een rijke culturele scene met musea, theaters en festivals die het hele jaar door plaatsvinden.

De woningmarkt in Frankfurt kan competitief en prijzig zijn, vooral in populaire wijken zoals Sachsenhausen, Westend en Nordend. Het is raadzaam om ruim van tevoren te beginnen met het zoeken naar een woning, vooral als je een specifiek budget of wensen hebt.

Frankfurt staat bekend om zijn internationale gemeenschap, wat betekent dat er veel Engelstalige diensten en gemeenschappen beschikbaar zijn voor expats. Dit kan het proces van integratie vergemakkelijken en het leven in een nieuw land comfortabeler maken.

Kosten van levensonderhoud in Frankfurt

Frankfurt, een van de belangrijkste financiële centra van Europa, staat bekend om zijn hoge levensstandaard. Dit betekent echter ook dat de kosten van levensonderhoud in de stad relatief hoog zijn in vergelijking met andere Duitse steden. De huurprijzen voor appartementen in het centrum kunnen behoorlijk prijzig zijn, vooral als je op zoek bent naar moderne of luxe woningen.

De maandelijkse huur voor een eenkamerappartement in het stadscentrum ligt vaak tussen de €1.000 en €1.500, terwijl dezelfde grootte buiten het centrum tussen de €700 en €1.000 kan kosten. Voor een groter appartement met drie slaapkamers kunnen de prijzen in het centrum oplopen tot €3.000 of meer per maand. Buiten het centrum variëren de prijzen voor dergelijke appartementen tussen de €1.500 en €2.500.

Naast huur zijn er andere kosten die in overweging moeten worden genomen. Voor nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, verwarming, koeling, water en afvalverwerking kunnen de maandelijkse kosten voor een gemiddeld appartement rond de €200 tot €300 bedragen. Internetabonnementen kosten doorgaans tussen de €30 en €50 per maand.

De dagelijkse boodschappen zijn in Frankfurt vergelijkbaar met de kosten in andere grote Duitse steden. Een gemiddeld persoon kan verwachten ongeveer €200 tot €300 per maand uit te geven aan eten en drinken. Eten in een restaurant kan variëren van €10 tot €25 per persoon in een middenklasse restaurant, terwijl een maaltijd in een luxe restaurant veel duurder kan zijn.

Voor meer informatie over verhuizen naar Duitsland en het leven in Frankfurt, kun je een kijkje nemen op deze pagina.

Wijken en buurten in Frankfurt

Frankfurt is een stad met een diverse verzameling van wijken en buurten, elk met hun eigen unieke karakter en charme. Of je nu op zoek bent naar de bruisende energie van de stad of de rust van een buitenwijk, Frankfurt heeft voor ieder wat wils. Enkele van de meest populaire wijken zijn onder andere Sachsenhausen, Nordend, en Bornheim.

Sachsenhausen is een van de grootste en oudste wijken van Frankfurt. Het staat bekend om zijn historische charme met geplaveide straatjes en traditionele Apfelwein tavernes. Deze wijk is ideaal voor diegenen die willen genieten van een rijke cultuur en een levendige nachtleven. Ook biedt het talloze musea en kunstgalerijen, waardoor het een culturele hotspot is.

Nordend is een wijk die geliefd is bij jonge professionals en gezinnen. Het is een groene en rustige buurt met veel parken en speeltuinen. Nordend staat ook bekend om zijn prachtige 19e-eeuwse architectuur en gezellige cafés. De wijk biedt een perfecte balans tussen stadsleven en natuurlijke rust.

Bornheim wordt vaak de Berlijnse wijk genoemd vanwege zijn boheemse sfeer en diverse bevolking. Deze buurt is vol met trendy bars, restaurants en boetiekjes. Verhuizen naar Berlijn kan aantrekkelijk lijken, maar Bornheim biedt een soortgelijke sfeer met een eigen unieke twist in het hart van Frankfurt.

Naast deze wijken zijn er ook andere buurten zoals Westend, dat bekend staat om zijn luxe appartementen en internationale bewoners, en Bockenheim, een levendige studentenwijk dankzij de nabijheid van de Goethe Universiteit. Of je nu op zoek bent naar luxe, cultuur, of een gezinsvriendelijke omgeving, Frankfurt heeft voor iedereen een geschikte buurt.

Tips voor het vinden van woonruimte in Frankfurt

Het vinden van woonruimte in Frankfurt kan een uitdaging zijn, vooral voor nieuwkomers. De stad is een belangrijk financieel centrum en trekt daardoor veel expats en professionals aan. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van geschikte accommodatie.

Een goed beginpunt is online zoeken. Websites zoals ImmobilienScout24, WG-Gesucht en eBay Kleinanzeigen bieden uitgebreide lijsten van beschikbare woningen. Zorg ervoor dat je regelmatig deze platforms controleert en snel reageert op interessante aanbiedingen, want de concurrentie kan hevig zijn.

Bovendien kan het nuttig zijn om een lokale makelaar in te schakelen. Makelaars kennen de markt goed en hebben vaak toegang tot woningen die nog niet online staan. Dit kan je een voorsprong geven bij het vinden van een geschikte plek.

Een andere optie is om tijdelijk in een gemeubileerde woning te gaan wonen. Dit geeft je de tijd om de verschillende wijken van de stad te verkennen en te beslissen welke het beste bij je past. Websites zoals Homelike en Wunderflats specialiseren zich in gemeubileerde huurwoningen voor kortere periodes.

Vergeet niet om je netwerk te gebruiken. Vraag collega's, vrienden en kennissen of ze weten van beschikbare woningen. Vaak zijn mond-tot-mond aanbevelingen een effectieve manier om een woning te vinden.

Voor meer gedetailleerde informatie en stappen om naar Frankfurt te verhuizen, kun je terecht op de pagina over verhuizen naar Frankfurt.

Procedures en documenten voor verhuizing naar Frankfurt

Verhuizen naar Frankfurt vereist een goed begrip van de procedures en documenten die nodig zijn om de overgang soepel te laten verlopen. Een van de eerste stappen is het regelen van de benodigde visa en verblijfsvergunningen. Als je vanuit een EU-land komt, heb je geen visum nodig, maar moet je je wel registreren bij de plaatselijke autoriteiten. Voor niet-EU-burgers is een visum en een werkvergunning vaak vereist.

Het is ook belangrijk om de benodigde documenten bij de hand te hebben. Dit omvat meestal:

 • Een geldig paspoort of identiteitskaart
 • Bewijs van huisvesting (bijv. huurcontract)
 • Werkcontract of bewijs van inkomen
 • Geboorte- en huwelijksaktes indien van toepassing
 • Zorgverzekering documenten

Na aankomst in Frankfurt is een van de eerste dingen die je moet doen, je inschrijven bij de plaatselijke gemeente. Dit staat bekend als 'Anmeldung'. Deze registratie is verplicht en moet meestal binnen twee weken na aankomst worden voltooid. Tijdens dit proces moet je je identiteit, huisvesting en, indien van toepassing, werkstatus kunnen aantonen.

Naast de registratie bij de gemeente, is het ook essentieel om je zorgverzekering te regelen. Duitsland heeft een uitgebreid zorgverzekeringssysteem en het is verplicht om een verzekering te hebben. Je kunt kiezen tussen een publieke of private zorgverzekering, afhankelijk van je persoonlijke en werksituatie.

Wil je meer weten over het verhuizen naar andere steden in Duitsland? Bekijk dan ook de informatie over verhuizen naar München om een beter beeld te krijgen van de procedures en vereisten.

Openbaar vervoer in Frankfurt

Frankfurt staat bekend om zijn efficiënte en uitgebreide openbaar vervoerssysteem, wat de stad zeer toegankelijk maakt voor zowel bewoners als bezoekers. Het openbaar vervoer in Frankfurt wordt voornamelijk beheerd door de Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV), een van de grootste vervoersbonden in Duitsland. De diverse vervoersmiddelen omvatten treinen, trams, bussen en metro's, die allemaal naadloos met elkaar verbonden zijn om reizigers een gemakkelijke en snelle manier van reizen te bieden.

Een van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Frankfurt is de S-Bahn, een voorstadsspoornetwerk dat de stad verbindt met omliggende gebieden. De U-Bahn, de metro van Frankfurt, is ook van cruciaal belang voor de binnenstedelijke verplaatsingen, met lijnen die de meeste wijken van de stad bedienen. Daarnaast zijn er tal van tram- en buslijnen die zorgen voor aanvullende verbindingen en ervoor zorgen dat zelfs de meest afgelegen gebieden binnen Frankfurt gemakkelijk bereikbaar zijn.

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste onderdelen van het openbaar vervoerssysteem in Frankfurt:

 • S-Bahn: Deze voorstadstreinen verbinden Frankfurt met nabijgelegen steden en dorpen. Ze zijn ideaal voor forenzen die buiten de stad wonen.
 • U-Bahn: De metro biedt snelle en frequente diensten binnen de stad, met lijnen die door de belangrijkste wijken en naar belangrijke bezienswaardigheden lopen.
 • Trams: Frankfurt heeft een uitgebreid tramnetwerk dat zowel het centrum als de omliggende gebieden bedient.
 • Bussen: Bussen bieden aanvullende diensten en zorgen ervoor dat gebieden zonder trein- of tramverbindingen ook goed bereikbaar zijn.

Het openbaar vervoerssysteem in Frankfurt is niet alleen efficiënt maar ook zeer gebruikersvriendelijk. Tickets kunnen eenvoudig gekocht worden via automaten op stations, in bussen en trams, of via mobiele apps. De verschillende ticketopties omvatten enkele reizen, dagkaarten en maandabonnementen, waarmee reizigers flexibel kunnen kiezen wat het beste bij hun behoeften past.

Voor degenen die overwegen om naar een andere Duitse stad te verhuizen, zoals Hamburg, biedt deze pagina nuttige informatie over het verhuisproces en wat men kan verwachten in termen van leefomstandigheden en voorzieningen.

Culturele aanpassing en integratie in Frankfurt

Culturele aanpassing en integratie in Frankfurt kunnen een verrijkende ervaring zijn, maar het vraagt ook om een open instelling en bereidheid om te leren. Frankfurt is een diverse en internationale stad, en dat weerspiegelt zich in de cultuur. Nieuwkomers kunnen profiteren van het multiculturele karakter, waarbij verschillende culturen, talen en tradities samenkomen. Dit maakt de aanpassing iets eenvoudiger, omdat er vaak al een gemeenschap is die je eigen culturele achtergrond deelt.

Er zijn enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om je sneller aan te passen en te integreren in het leven in Frankfurt:

 • Taal leren: Hoewel veel mensen Engels spreken, zal het beheersen van de Duitse taal je dagelijkse leven aanzienlijk vergemakkelijken en je helpen om dieper in de cultuur te duiken.
 • Lokale evenementen bijwonen: Deelname aan lokale festivals, markten en evenementen is een uitstekende manier om de cultuur te ervaren en nieuwe mensen te ontmoeten.
 • Netwerken: Sluit je aan bij clubs, verenigingen of expat-groepen. Dit biedt niet alleen sociale mogelijkheden, maar kan ook professioneel voordelig zijn.
 • Culturele normen en waarden respecteren: Begrip en respect voor de lokale gebruiken en etiquette zullen je helpen om gemakkelijker geaccepteerd te worden door de lokale bevolking.

Integratie betekent ook het begrijpen van de arbeidsmarkt en het onderwijssysteem als je kinderen hebt. Frankfurt biedt uitstekende internationale scholen en een dynamische werkgelegenheidssector, voornamelijk in de financiële en technologische industrieën. Voor meer informatie over het verhuizen naar andere Duitse steden, zoals Keulen, kun je hier klikken.

Onderwijs en scholen in Frankfurt

Frankfurt staat bekend om zijn uitstekende onderwijsmogelijkheden, die variëren van basisscholen tot hoger onderwijs instellingen. De stad biedt zowel Duitse als internationale scholen, waardoor expats ruime keuze hebben voor de educatie van hun kinderen. Internationale scholen in Frankfurt volgen vaak het Internationale Baccalaureaat (IB) curriculum, wat handig kan zijn voor gezinnen die regelmatig internationaal verhuizen.

Enkele populaire internationale scholen in Frankfurt zijn:

 • Internationale Schule Frankfurt-Rhein-Main (ISF)
 • Metropolitan School Frankfurt
 • Fintosch Multilingual Primary School

Naast de internationale scholen, zijn er ook veel openbare en private Duitse scholen die hoogwaardig onderwijs bieden. Deze scholen volgen het Duitse nationale curriculum en bereiden leerlingen voor op het Abitur, het Duitse eindexamen dat toegang geeft tot universiteiten.

Voor hoger onderwijs kunnen studenten kiezen uit een aantal gerenommeerde universiteiten en hogescholen in Frankfurt, zoals de Goethe-Universität en de Frankfurt School of Finance & Management. Deze instellingen bieden een breed scala aan opleidingen en zijn bekend om hun sterke focus op onderzoek en innovatie.

Meer informatie over verhuizen naar andere steden in Duitsland, zoals Stuttgart, kun je vinden op deze pagina over verhuizen naar Stuttgart.

Werkgelegenheid en carrièrekansen in Frankfurt

Frankfurt staat bekend als een van de belangrijkste financiële centra van Europa en biedt een overvloed aan werkgelegenheids- en carrièrekansen. De stad herbergt de Europese Centrale Bank, de Deutsche Bundesbank en talloze internationale banken en financiële instellingen, wat het tot een aantrekkelijke bestemming maakt voor professionals in de financiële sector. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden in de ICT, consultancy en juridische dienstverlening, dankzij de vele internationale bedrijven die hier gevestigd zijn.

Naast de financiële sector, biedt Frankfurt ook aantrekkelijke carrièrekansen in andere vakgebieden. De stad heeft een bloeiende zakenwereld met een sterke focus op innovatie en technologie. Grote bedrijven zoals Siemens, SAP en Continental hebben hier kantoren, evenals een groeiend aantal start-ups en middelgrote bedrijven. Dit maakt Frankfurt een ideale plek voor professionals die op zoek zijn naar een dynamische en veelzijdige werkomgeving.

 • Financiële instellingen zoals banken en beleggingsmaatschappijen
 • ICT-bedrijven en technologische startups
 • Consultancy- en juridische diensten
 • Multinationale ondernemingen en hoofdkantoren

Wanneer je overweegt om naar Frankfurt te verhuizen voor je carrière, is het ook de moeite waard om andere steden in Duitsland te overwegen. Bijvoorbeeld, verhuizen naar Düsseldorf biedt ook aantrekkelijke werkmogelijkheden, vooral voor professionals in de mode, reclame en telecommunicatie. Deze stad heeft een stabiele economie en diverse industrieën die een breed scala aan werkgelegenheid bieden.

Gezondheidszorg en verzekeringen in Frankfurt

Wanneer je overweegt te verhuizen naar Frankfurt, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de gezondheidszorg en verzekeringen in de stad. Duitsland staat bekend om zijn uitstekende gezondheidszorgsysteem, en Frankfurt vormt hierop geen uitzondering. De stad biedt een breed scala aan medische faciliteiten, van moderne ziekenhuizen tot gespecialiseerde klinieken, die ervoor zorgen dat zowel inwoners als expats toegang hebben tot hoogwaardige zorg.

In Duitsland is gezondheidszorg gebaseerd op een verplichte zorgverzekering, die iedereen moet hebben. Er zijn twee soorten verzekeringen: wettelijke (gebaseerd op inkomen) en particuliere verzekeringen. Hier zijn enkele verschillen:

 • Wettelijke zorgverzekering (GKV): Deze verzekering is verplicht voor iedereen die minder dan een bepaald bedrag per jaar verdient. De premies worden berekend op basis van je inkomen, en de dekking is vrij uitgebreid.
 • Particuliere zorgverzekering (PKV): Deze verzekering is beschikbaar voor mensen die boven een bepaalde inkomensgrens verdienen of zelfstandigen zijn. Hoewel de premies variëren afhankelijk van leeftijd en gezondheid, bieden particuliere verzekeringen vaak meer flexibiliteit en extra diensten.

Frankfurt heeft een aantal gerenommeerde ziekenhuizen, zoals het Universitair Ziekenhuis van Frankfurt en het Krankenhaus Nordwest. Deze instellingen bieden een breed scala aan medische diensten, van spoedeisende hulp tot gespecialiseerde behandelingen. Daarnaast zijn er talloze huisartsenpraktijken en gespecialiseerde artsen beschikbaar, zodat je altijd toegang hebt tot de zorg die je nodig hebt.

Als je van plan bent om naar Frankfurt te verhuizen, is het verstandig om je zorgverzekering op tijd te regelen. Dit kan via een van de vele zorgverzekeraars die actief zijn in Duitsland. Voor meer informatie over verhuizen naar andere steden in Duitsland, zoals Dortmund, kun je terecht op de volgende pagina over verhuizen naar Dortmund.

Vrijetijdsbesteding en recreatie in Frankfurt

Frankfurt, als een van de grootste steden in Duitsland, biedt een breed scala aan vrijetijdsbesteding en recreatiemogelijkheden. Of je nu houdt van cultuur, natuur of sport, er is voor ieder wat wils. De stad staat bekend om haar levendige culturele scene, met tal van musea, theaters en concertzalen die het hele jaar door een gevarieerd programma aanbieden.

Voor de kunstliefhebbers is het Städel Museum een must-visit. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie van Europese kunst, van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Ook de Alte Oper is een bezoek waard; dit historische operagebouw biedt een divers programma van klassieke concerten, opera's en balletvoorstellingen.

Frankfurt is ook rijk aan groene ruimten waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. De Palmengarten is een van de grootste botanische tuinen in Duitsland, waar je een verscheidenheid aan tropische en subtropische planten kunt bewonderen. Voor een ontspannen wandeling of een picknick is het Stadtwald de perfecte plek, een uitgestrekt bosgebied waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Frankfurt. De stad heeft tal van sportfaciliteiten, waaronder zwembaden, fitnesscentra en sportvelden. Het Deutsche Bank Park, de thuisbasis van Eintracht Frankfurt, trekt veel voetbalfans en is een geweldige plek om de sfeer van een live voetbalwedstrijd te ervaren.

Of je nu een cultuurfanaat, natuurliefhebber of sportieveling bent, Frankfurt heeft voor iedereen iets te bieden. Voor meer informatie over het leven in Duitsland en andere steden, kun je ook een kijkje nemen op verhuizen naar Essen.