DE LANDJUGEND VERMAAKT ZICH WEL….. EINS, ZWEI, DREI, SAUFEN!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Ok, eerlijk is eerlijk………..

Zo prachtig mooi als ik het leven op het zo heerlijk rustige platteland hier ook vind, natuurlijk zitten er ook wel een paar nadeeltjes aan.

En het allergrootste nadeel is toch wel, dat er voor de kinderen, kortgezegd, geen ene moer te doen is en tja, dan moeten ze er zelf wat van maken he.

Toen ze klein waren, in ons geval waren er vroeger hier ook maar weinig kinderen van dezelfde leeftijd die in de buurt woonden.
En tja, als het dan ook al niet zo klikt met diegene die juist wél heel dichtbij wonen dan wordt het al vrij lastig.
Ach, zolang ze klein zijn gaat het vaak nog wel, maar vanaf een bepaalde leeftijd wordt het toch iets moeilijker en gaan ze zich toch echt vervelen.
En ik ben dan ook niet zo´n moeder die haar kinderen de hele dag bezig houdt omdat ze zich vervelen.
Ze vonden vroeger het bos nog wel interessant en een beetje door het mais banjeren en in de buurt wat rondfietsen en skeeleren, maar als je dat heel vaak alleen moet doen gaat dat ook snel vervelen he.
Je kunt natuurlijk ook wel met vriendjes afspreken, maar bent dan altijd afhankellijk van je moeder en tja die heeft ook niet altijd tijd (en zin….) om iedere keer maar weer van hot naar her te rijden.

Kortom, zolang je nog afhankelijk bent van anderen (lees: je moeder) kan het soms heel saai en vervelend zijn in zo´n dorp.
Dus de t.v., nintendo DS, gitaar, playstation en niet te vergeten, mobiele telefoon, hebben hier overuren gedraaid zeg maar.

En nu zijn de kids 16 en 18 en ziet het er allemaal een stuk anders uit, wat niet alleen de kids, maar ook moeders errug fijn vindt.
Alhoewel de jongste nog altijd afhankelijk is van anderen wordt het wel een stuk makkelijker.
Gelukkig heeft zij, maar ook haar vriendin, een broer met een rijbewijs, die maar wát graag de taxichauffeur speelt (nóg wel!!) en haar dus overal heenbrengt en daaarna wel weer vandaan plukt.

Zoonlief gaat inmiddels, zodra hij de autosleutels te pakken heeft, met de auto overal en nergens heen en reist ook met enige regelmaat zijn voetbalkluppie “Meppen” achterna met de trein door half duitsland.

Ik snap nu ook heel goed waarom de jeugd hier (bijna) allemaal, zodra ze 18 zijn een eigen auto hebben/krijgen, want er gaat gewoon een wereld voor ze open en het is toch wel heel makkelijk.
Onze zoon heeft er nog geen, maar ik vrees dat hij er voor zijn opleiding straks wel aan moet geloven………… dus er wordt druk gespaard ;-)

Ik vond dat in het begin vreselijk overdreven en vond de jeugd hier maar verwend.
Maar, hoewel ik het zwaar vind om toe te geven…… zelfs ik zit wel eens mis met mijn (voor-) oordeel en ben er in dit geval wel op teruggekomen.
Niet alleen voor de leuke dingen is het erg handig om een auto te hebben, maar als ze een opleiding gaan doen of gaan werken zijn ze vaak aangewezen op een auto omdat het openbaar vervoer op veel punten erg slecht geregeld is hier.

Vanaf een jaar of 15 gaat de jeugd in zo´n beetje ieder dorp hier bij de “Landjugendverein” en dat is een leuke verbetering/aanvulling op hun sociale leven (buiten de sociale media dan natuurlijk, maar daar hebben we het even niet over).
Ze organiseren ontzettend veel leuke feesten en komen regelmatig “gewoon” bij elkaar om wat te hangen en te chillen.
Ook bij de diverse tradities wordt door de landjugend een eigen evenement geregeld en dan is er natuurlijk 1x per jaar de knaller…………….. de Six pack Party!!!!
Dit is een jaarlijks terugkerende evenement bij ons in het dorp en het is écht een megaparty.
Er staat een enorme feesttent middenin het dorp en vanuit heel emsland komt de jeugd vanavond feesten, wel 500 man, als het niet er niet meer zijn.

Dit jaar mag onze dochter voor het eerst naar deze megaparty en omdat wij natuurlijk “in het dorp” wonen is er besloten dat er bij ons vanavond “Vorsaufen” is.
Ik geloof dat ik deze term niet uit hoef te leggen en na mijn blog “geen 18, geen bier………. nou niet hier!!!!” ( http://verhuisdnaarduitsland.nl/?p=530  ) snap je ook dat hier geen houden aan is, ook al is het spul nog lang geen 18.

Je kunt hier een hele discussie over gaan voeren, maar daar heb ik helemaal geen zin in en daar gaat het nu ook niet over.

De voorbereidingen zijn al 2 weken in volle gang en ik krijg het gevoel dat het “Vorsaufen” belangrijker is dan de daadwerkelijke party hahahaha.
Banken met tafels moeten geregeld worden en een heater, omdat het in de garage nog steeds wat frisjes is ookal is die enorme (oeh, wat fijne!!!) vorst weer weg.
(tja, je denk toch zeker niet dat ik dat hele spul in huis wil hebben??!!)
Natuurlijk moet er ook drank en chips en pizza´s gehaald worden en nu zijn we geloof ik startklaar voor wat er komen gaat.

Geweldig toch allemaal en ik vind het allemaal prima.
Ik vind het alleen maar ontzettend leuk om te zien dat de vriendengroepen zich steeds meer uitbreiden en hoe ontzettend gezellig ze het met elkaar hebben.

Heel egoistisch misschien, maar ik ben nog steeds van mening dat we hier een supergoeie plek hebben uitgezocht om te wonen en je ziet dat de kids wel een weg vinden om zichzelf te vermaken

En ik……………… kan lekker blijven genieten!!!!!