TOCH WEL IETS VAN LICHTE PANIEK……. NOG MAAR 2 MAANDEN!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Jeetje…… 4 maanden zijn er alweer voorbij na mijn blogje over mijn strijd tegen de kilo´s en wát een positieve reakties heb ik gekregen…… hartstikke leuk en het werkt vooral heel motiverend dat iedereen zo met je meeleeft, dankjewel!!!

Hoe is het dan nu op dit moment, nu we alweer een hele periode in de stabilisatiefase zitten en nog (maar!!!) 2 maanden te gaan hebben voordat het programma voorbij is?

Het gaat over het algemeen écht heel erg goed en ik zit nog altijd supergoed in mijn vel en jahaaa, zelfs in mijn hoofd is het nu wel aangekomen dat ik toch écht wel flink ben afgevallen.
Een paar weken geleden ben ik met mijn vriendin wezen shoppen voor zomerkleding en heb ik voor het eerst van mijn leven een jeans in een heuse “jeansshop” gekocht……….. knalduur, dat dan wel weer, maar  hij zit zo enorm lekker en ik zie dat maar als een enorme beloning voor hard werken.
Lief zijn voor jezelf, is ook iets wat ik het afgelopen jaar geleerd heb ;-)
Ook heb ik voor het eerst in 25 jaar een KORTE broek gekocht en hij staat ook nog eens leuk al zeg ik het zelf !!!!!
Wat een supergoed gevoel dat je nu gewoon kunt kijken naar wat je LEUK vindt en niet in eerste instantie wat past.

Bij die korte broek komt trouwens wel weer een probleem kijken dat ik niet voorzien had.
Het is zo dat ik nogal witte benen heb (échte melkflessen zeg maar) en mijn vriendin had me de tip gegeven om van dat zelfbruinende spul te kopen, want dat werkt fantastisch.
Dus ik samen met mijn dochter naar de Rossmann en tja, dan sta je voor zo´n vak met 20 verschillende produkten en ik, als echte weegschaal, kan dan weer geen keuze maken.
Uiteindelijk heeft mijn dochter de knoop doorgehakt en ik moest maar de spray van Garnier nemen. (niet de goedkoopste, maar ook niet het allerduurste)
Dus ik ´savonds na het douchen dat spul opgespoten en er stond nog op de verpakking dat het NIET ingewreven moest worden, dus ook dat niet gedaan omdat ik natuurlijk een perfekt én egaal resultaat wilde.
Omdat het een aantal uren duurt voordat het werkt kreeg ik pas de volgende morgen het resultaat te zien dus ik vol spanning voor de spiegel ……………………. OMG, IK LEEK WEL EEN KOE!!!!
Mijn benen waren niet eens bruin, maar het waren allemaal oranjeachtige vlekken en je zag gewoon ook uitlopers, dus uitsmeren was toch geen overbodige luxe geweest!!!!
Kregen we ook nog visite dat weekend en tja………….. het viel natuurlijk meteen op.:((((
Héb je eindelijk een korte broek, kun je hem met goed fatsoen niet eens aan!!!!
Het nadeel van dat spul is ook nog dat het minstens een paar weken houdt en even bijwerken (smeren) is er ook niet bij, dus ik ben blij dat het de afgelopen week geen korte broekenweer was en als het wel weer mooi weer wordt, dan moet ik toch maar eens proberen om op de natuurlijke manier mijn benen bruin te krijgen…………………………… tja en anders dan maar met melkflessen blijven rondlopen ;-)

Maar goed, dat zijn dan problemen die ik heel graag op de koop toeneem hoor hahahahaha.
Wat betreft het omschakelen met eten gaat het heel erg goed en ik heb me echt veel gezondere eetgewoontes aangemeld.
Af en toe iets “ongezonds” vind ik nog wel wat lastig, want dan komt meteen het schuldgevoel om de hoek kijken, dus daar moet ik nog wel beter mee om leren gaan.

Maar ondanks dat ik me over het algemeen zo goed voel, toch,  als ik heel eerlijk ben……….
Ik heb het bij tijden best wel heel zwaar en dat was natuurlijk ook wel te verwachten, want het heet niet voor niks “Strijd”.
De angst om weer aan te komen overheerst af en toe écht wel het goede gevoel en daar baal ik toch wel ontzettend van.
Ik ben inmiddels in deze periode alweer 4 kilo aangekomen, maar dat is volgens de regels van het programma heel normaal, want er zit een soort van marge ingebouwd……….. wat je natuurlijk dan zelf helemaal niet wilt hè.
De eerste 2,5 kilo die eraan gekomen zijn zijn spieren, omdat ik natuurlijk veel meer ben gaan sporten en vooral sinds een maand of 3 ben gaan hardlopen, wat trouwens heerlijk is.
Die theorie van de spieren moet dan in je hoofd ook nog maar naar iets positiefs omgezet worden, maar dat lukte toch wel vrij snel.

Maarrrrrr, door overbelasting heb ik een achillespeesblessure gekregen en mag ik al een week of 5 niet meer rennen en toen ik 2 weken geleden uiteindelijk toch maar eens naar de huisarts gegaan ben mocht ik zelfs 2 weken helemaal niks doen, wat een straf!!!!
Dus tja, is er nog eens 1,5 kilo extra aangekomen.
Het gevoel dat dat geeft is vreselijk en ik moest heel erg oppassen dat ik niet gedemotiveerd raakte.
Het is zo makkelijk om dan in een negatieve spiraal terecht te komen, “zie je wel, ik kan het niet want ik ben nu tóch alweer aangekomen, dus alles is gewoon voor niks geweest en als er dan 1 kilo bij is dan zullen de volgende 24 vanzelf weer volgen”………. dát dusssss.

En dan is het zo fijn dat je in zo´n programma zit waarbij ook een psychologe is die je kan uitleggen (wat je zelf misschien ook stiekem wel weet)  dat je ook op een andere manier met deze angst om kunt gaan en dat het niet “allemaal voor niks” is geweest als je een paar kilo aankomt.
De kunst is om je te blijven motiveren, ook als het wat minder goed gaat en manieren vinden om die motivatie iedere keer toch weer terug te vinden.
(Zelf)vertrouwen in je eigen kunnen en de angst omdraaien naar iets positiefs en jezelf niet meteen de grond inpraten als het even tegenzit.

En dát is dus waar ik druk mee bezig ben………. vallen en opstaan heet dat he hahahaha.
Sinds deze week ben ik langzaam mijn sport weer aan het opbouwen en heb gister voor het eerst weer 5 km achter elkaar gelopen, zonder pijn en wat was ik blij!!!!
Ik weet niet of ik wel weer ga hardlopen, alhoewel ik het gevoel  dat je daarbij krijgt wel erg lekker vind, maar deze blessure was zo onaangenaam dat ik misschien met normaal op tempo lopen ook wel tot genoeg beweging kom en in vorm blijf.

Ik ga het wel zien ennnnnnnn  wat ik ook in mijn hoofd moet prenten……………….. over 2 maanden is het programma wel voorbij, maar mijn strijd natuurlijk niet en ik heb nog tijd genoeg om die 5 kilo er weer af te krijgen, want dát is toch wel mijn streven!!!!

Wish me luck!!!!

Tot de volgende blog

 

LOPEN