NAAR DE HUISARTS???? ……….. BRING ZEIT MIT!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Sinds lange tijd ben ik deze week toch maar weer eens naar de huisarts geweest en iedere keer als ik er zit denk ik, “nu weet ik weer waarom ik altijd zolang wacht om heen te gaan!!!!” ……………..ik heb er deze keer wéér bijna 2 uur kunnen wachten en dit is helaas géén uitzondering.

Nu moet ik er ook wel even bij vertellen dat ik niet écht vaak naar de dokter ga en uiteindelijk ga ik pas, als ik al een flinke poos met klachten loop.
Meestal krijg ik dan op een gegeven moment moppers van mijn omgeving en bedenk ik dat ik misschien tóch maar eens heen moet (ken je dat?).
Bijvoorbeeld, met mijn schouder ben ik pas na bijna een jaar heengegaan, toen ik hem bijna helemáál niet meer kon bewegen………….. en ik kreeg niet eens moppers van de dokter, want die kon toen héél goed zien wat er loos was ;-)
Dit is geen stoerdoenerij hoor (zo komt het misschien over) maar het is gewoon dat ik er vreselijk tegenaan zie om zo lang in die wachtkamer te moeten zitten en weet je,  meestal is het ook nog niks bijzonders ook, waar je voor heengaat.
Maar goed, het kan ook anders, want ik ken hier om mij heen behoorlijk wat mensen, en dat zijn dan toevallig wél bijna allemaal Duitsers, die bijna iedere week bij de arts zitten.
Ik krijg écht soms het gevoel dat ze bij ieder pijntje of kuchje naar de huisarts rennen…………….. vooral ook met de kinderen.
Ik hou ook ongelooflijk  veel van mijn kinderen, maar ren écht niet bij iedere snottebel, kuchje of blauwe plek naar de arts om het “voor de zekerheid” even te laten checken, of zeg ik nu iets heel vreemds?

Waarom je hier dan uren in de wachtkamer zit?
Je kunt bij onze huisarts absoluut geen afspraak maken, dus je moet op goed gevoel gewoon een tijdstip uitkiezen om heen te gaan en dan maar hopen dat er niet teveel mensen in de wachtkamer zitten, want het maakt niet uit waarom je daar heengaat……………….. je moet gewoon op je beurt wachten.
Mijn man is 2 jaar geleden aan zijn rug geopereerd en toen hij thuis was kwam de huisarts, bij gratie, na 1 dag op huisbezoek (was ook een vreselijk drama op zich, maar dat is een heel ander verhaal) maar 2 dagen later moest ie toch écht zelf in de praktijk komen en daar hebben we toen ook 1,5 uur kunnen wachten, écht belachelijk!!!!!
“gelukkig” mocht ie wel op een soort brancard liggen, maar je kunt je voorstellen dat dit geen pretje was, we waren ook niet blij en hebben ook serieus overwogen om een andere huisarts te gaan zoeken.
Ook toen de kids nog kleiner waren heb ik me regelmatig op zitten vreten in de wachtkamer en tja, kids hebben niet zo heel veel geduld hè.
Met Arjen was het een keer zo gek dat ik écht bijna 3 uur heb zitten wachten en ze geven aan de balie ook geen krimp hè als zo´n kind dan wat vervelend gaat worden.
Ik heb ook wel een paar keer gevraagd hoor of ze voor kinderen geen uitzondering kunnen maken en wél op afspraak kunnen werken, maar NEIN ………………….. dan kunt u het beste op donderdagmiddag komen, dán is het áltijd rustig………. NOU MOOI NIET!!!!!

Een vriendin van mij vroeg toen op een gegeven moment, waarom ik met de kinderen niet naar de kinderarts ging ipv naar de huisarts.
Dit blijkt dus hier in Duitsland heel normaal te zijn en je kunt gewoon op afspraak komen en zit dan in het ergste geval een half uurtje in de wachtkamer te wachten.
Het is echt ´s-morgens bellen en diezelfde dag nog terecht kunnen, super!!!!!!!
Waarom ze dit bij de huisarts niet aangegeven hebben????? het zal wel met geld te maken hebben denk ik……..

Nu heb ik trouwens een theorie bedacht, want ik ben twee weken geleden geloof ik ook achter gekomen waarom die wachtkamer altijd zo bommetje vol zit.
Wat blijk nou……..
Als je je ziek meldt op je werk, dan heb je een verklaring van de huisarts nodig dát je ook daadwerkelijk ziek bent.
Dit moet al vanaf de eerste dag dat je ziek bent en ík denk dus dat dit een hele grote reden van die drukte is.
Weet het niet zeker hoor, maar het zou een verklaring kúnnen zijn.
Nu had ik toevallig twee weken geleden zelf griep en moest mij 1 dag ziekmelden, maar mijn baas vindt het dus (gelukkig) niet nodig dat ik zo´n “ärztliche Erklärung” ophaal……………………… maar ja, IK BEN GELUKKIG OOK BIJNA NOOIT ZIEK hahahahahaha. (heb het afgeklopt!!!)

Een andere huisarts zoeken is ook absoluut geen optie, omdat heel veel huisartsen op deze manier werken en daarbij is onze huisarts wel erg kundig en bovendien ook nog eens erg aardig en daarom heb ik besloten dat ik dat gewacht dan maar voor lief moet nemen en niet langer moet zeuren ;-)

En tegenwoordig hoef je je ook niet echt te vervelen als je moet wachten hè……………… lang leve de mobiele telefoon met Facebook, Candy Crush en oja, de Ereader.

Liebe Grüße!!!!!