“Er ist wieder da………………. Der schwarze Mann!!!!”

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Ècht iedere keer als ie bij ons aan de deur staat dan zegt ie weer hetzelfde riedeltje…………. “der schwarze Mann ist wieder da”…………. en zo ook weer de afgelopen week.

De herfst is in volle gang en het koude weer komt er weer aan (ik hoop ieder jaar weer op een zeer strenge winter met veel vorst ;-) ) en de tijd dat de Kaminofen, oftewel, de houtkachel weer gaat branden is weer aangebroken, heeeeeeerlijk vind ik dat.
Die relaxte sfeer van een knapperend haardvuur en die heerlijke warmte en geur die er vanaf komt als je het vuurtje lekker brandt.
Lekker in mijn grote luie stoel met een flutromannetje of tijdschrift en een grote mok koffie voor de kachel, het liefste nog met een luie kater op de rugleuning of op schoot (of in ons geval beide) …………. zie je het voor je?

En om die houtkachel te “mogen” opstoken is het hier in Duitsland verplicht om 2x per jaar de schoorsteenveger te laten komen en daar heb je niks over te zeggen, hij komt gewoon langs!!
Iedere schoorsteenveger heeft hier zijn eigen district en zo komt bij ons al 9 jaar lang in het voorjaar én in het najaar dezelfde schoorsteenveger langs of hoe hij zichzelf dus aankondigt “der schwarze Mann”.
Waarom?, omdat onze schoorsteenveger in “ouderwets” kostuum, dus kompleet in het zwart, mét hoge hoed, zwarte leren handschoenen en kogelveer, of hoe dat ding ook mag heten dat ze door de schoorsteen heen smijten werkt en iedere keer moet ik eigenlijk heel hard lachen, want het ziet er best komisch uit………… zo´n ouderwets beeld in deze moderne tijd.

Je zou dan misschien denken dat het een of andere ouwe kerel is die dan bij je aan de deur komt in zijn ouderwetse kloffie, maar niks is minder waar………………. tis een jonge vent van, ik schat zo, half 30 en ook nog eens bijna 2 meter lang dus een vrij imposante verschijning en wat er dan nog als extraatje bijkomt, tis nog een lekker ding om te zien ook nog ……….. tja het oog wil ook wel eens wat he.

schornsteinfeger

Even voor de duidelijkheid ;-) op deze foto staat niet “onze” schoorsteenveger, maar hij draagt wel hetzelfde pak………..

Waar we dan ieder jaar wel weer gigantisch aan moeten wennen als we de kachel voor het eerst aansteken is dat we geen spullen op de kachel laten liggen.
De kachel staat bij ons middenin de kamer en is een soort van “opbergplek” voor bijvoorbeeld de afstandbediening of de telefoon en het is ons dus helaas al eens gebeurt dat onze afstandsbediening gesmolten is doordat we even vergeten waren dat de kachel aan was en dat was niet handig want bedien de t.v. maar eens zonder afstandsbediening.
Kan iedereen gebeuren…………. toch!!!!

Ik ben er pas geleden trouwens nog achter gekomen dat het geluk brengt als je een schoorsteenveger aanraakt, dusssssss dan weet ik wat me te doen staat als ie de volgende keer weer langskomt, want een beetje geluk zo af en toe kan iedereen wel gebruiken toch  ………….. wat een straf hahahaha

Liebe Grüße ………….. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>