CHAUFFEURSVROUW ZIJN……….. ÉCHT NIET ERG HOOR!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Na zo`n titel zou je misschien een klagerig en negatief stukje verwachten van een depresieve, negatieve vrouw, maar juist het tegendeel is waar, tenminste ………..ik vind mezelf eigenlijk een zeer postief ingestelde en (meestal ;-) ) zéér energieke jonge vrouw.

Waarom dan zo´n titel?….. Omdat ik vorige week weer eens in “zo`n gesprek” met iemand terecht kwam, waarbij ik mezelf onze “leefsituatie” weer hoorde uitleggen en dan hoor je jezelf wéér eens zeggen dat “het helemáál niet zo erg is om chauffeursvrouw te zijn hoor.”

“Hoezo, wéér eens“, en “Hoezo MOETEN“, hoor ik je nu denken………..
Nee, dat MOET natuurlijk ook niet, maar ik maak toch echt wel regelmatig mee dat mensen aan mij vragen hoe ik dat toch allemaal doe, hier zo helemaal alleen in dat Duitsland met onze beide kids etc.etc.
Tja en dan voel ik mij toch wel enigszins verplicht om daar toch een enigszins normaal antwoord op te geven hihihihi.

Ik snap die vraag ook wel hoor en vaak zijn de mensen die dat vragen ook wel oprecht geinteresseerd (niet altijd, maar dat merk je gauw genoeg) en dan wil ik daar ook heus wel op ingaan.

Zolang mijn man en ik bij elkaar zijn, dik 24 jaar, is hij internationaal chauffeur en is altijd doordeweeks en met enige regelmaat ook in de weekenden weg.
Ik ben dus al vanaf het begin van onze relatie voor een heel groot deel op mezelf aangewezen en niet anders gewend.
Dat heeft in de ogen van heel veel mensen veel nadelen, maar geloof me, het heeft ook écht wel een aantal héle gróte voordelen.
Het is natuurlijk zo, dat je heel veel alleen bent en er ook vaak alleen voorstaat als er iets bijzonders is.
En dan bedoel ik niet alleen de leuke dingen, maar ook als er bijvoorbeeld ziekte of andere vervelende dingen aan de hand zijn en dát is natuurlijk nooit leuk en dan baal ook ik (en mijn man natuurlijk nóg veel meer!!) enorm van de situatie.
Helaas hebben we dit ook al een aantal keren meegemaakt en reken maar dat je dan vreselijk baalt.
Maar ja, het is een keuze die je maakt en als zich dan eens een situatie voordoet dat het niet zo handig is, dat je er wéér eens alleen voorstaat dan moet je daar een oplossing voor zoeken en ga je gewoon doorrrrrrrrr ….. klinkt misschien heel nuchter en simpel maar zo gaat dat!!!!

Meestal moet je alleen naar feestjes, partijen, uitjes, schoolbijeenkomsten, wedstrijden van de kids, of andere bijzondere gelegenheden, zoals zelfs crematies.
Afspreken met vrienden is ook vaak een ding wat op een laag pitje staat, omdat je nooit iets definitief af kunt spreken en natuurlijk is dat niet altijd even leuk.
Tja, je bent héél veel alleen thuis en staat dus ook overal alleen voor wat betreft de dagelijkse zorg en aandacht voor de kids en de beestenboel, alles wat in en om het huis te doen is, boodschappen doen, afspraken met instaties, artsen, orthodontist, voetbalwedstrijden, training 2x per week, paardrijden, taxi rijden naar vrienden en vriendinnen, want iedereen woont ver weg, feestjes en shopafspraken en werk van de kids en dan nog alle onvoorziene zaken die er zo nog eventjes tussendoor komen………….. oja en dan werk ik tegenwoordig ook nog 35 uur per week én doe er, tot eind november, nog een studie bij die best pittig is.

Hmmmm, ok ik moet het toegeven………. het klinkt als je het zo terugleest, toch wel vrij klagerig en negatief en toch ….. als je mij de keuze zou geven, zou ik niet anders willen. (alhoewel een paar extra uurtjes in de dag niet verkeerd zou zijn en ik ook blij ben als ik in november mijn examen achter de rug heb ;-) )

Weet je, een échte chauffeur moet je niet thuis willen houden en een rondje om de kerk laten rijden, want dan wordt ie depressief en héél chagerijnig en dát wil ik absoluut vermijden. (Ik weet ook hoe dát is en geloof me…………… dat is niet erg grappig)
Chauffeurs zijn een bepaald slag volk en ik ben toevallig met een van hen getrouwd en weet gelukkig inmiddels hoe je ermee om moet gaan hahahaha.

Het hele grote voordeel voor mij persoonlijk is dat ik er toevallig héél erg goed tegen kan om veel alleen te zijn en ik kan daar vaak ook echt van genieten.
En dat is wat ik dus heel vaak hoor, dat anderen er niet aan moeten denken om zoveel alleen te zijn en vooral om alleen te moeten slapen…………….. is toch héérlijk om het hele bed voor jezelf te hebben hahahahaha.

Toen wij hier in Duitsland gingen wonen, zou het werk van mijn man eigenlijk veranderen en hadden we besproken dat mijn man dan meer thuis zou zijn.
Helaas liep dat toch anders dan gepland en dus bleef de situatie zoals ie was.
In het begin vond ik dat natuurlijk toch niet erg grappig, vooral omdat ik toen ineens extra op mezelf aangewezen was met 2 kleine kinderen van 4 en 6 in een vreemd dorp, met een vreemde taal en waar je hélemaal niemand kent.
Inmiddels zijn we bijna 9 jaar verder en is mijn man nu als zelfstandig transportondernemer onderweg, waardoor hij eigenlijk nog veel méér weg is. (en ik er óók nog de complete administratie bij heb gekregen).
En ik?…………… Ik ben vrij flexibel en kan me gelukkig altijd zeer snel aan bepaalde situaties aanpassen plus het feit dat ik makkelijk contact maak met andere mensen.
Ik heb gezorgd dat ik heel snel de taal leerde (HEEL BELANGRIJK!!!!) en natuurlijk scheelde het dat de kinderen hier naar school en sport gaan, zodat de contacten eigenlijk wel vanzelf gingen.

Wat zijn de grootste pluspunten ???…….. volgens mij dan hè:

- Heel veel (dagelijkse) beslissingen moet je zelf maken en problemen ook zelf oplossen, alhoewel je tegenwoordig natuurlijk ook heel veel samen kunt bespreken. (Lang leve de mobiele telefoon en Facetime).
- Je bent heel zelfstandig (moet wel!!!) en dat geeft weer enorm veel zelfvertrouwen.
- Je kunt tegen een stootje en bent zéér flexibel, want dat moet je gewoon zijn als chauffeursvrouw …………. iets van tevoren plannen is er absoluut niet bij, want dat loopt toch áltijd anders dan je van tevoren bedacht had.
- Ik vind het heerlijk om alleen te zijn en mijn eigen ding te kunnen doen………… maar als ie dan weer thuis is, is dat ook héél erg fijn!!!!! (Ik slaap stiekem natuurlijk ook het liefst samen).
- Heel veel aangewezen zijn op jezelf, waardoor je jezelf erg goed leert kennen.
- Doordeweeks alle tijd voor je vriendinnen en dan ook geen man die in de weg zit of stiekem  mee zit te luisteren, dus je kunt in alle rust alles bespreken wat je wilt.

Wat trouwens wel apart is, is dat mijn man het er vaak moeilijker mee heeft om zoveel weg te zijn dan ik, vooral als er wat bijzonders aan de hand is.
Als het allemaal maar loopt thuis, dan is hij ook rustig en ontspannen en tja….. dat is toch wel logisch.

Wij, chauffeursvrouwen, zullen ook wel een apart slag vrouw zijn, …….. maar ik voel me er prima bij en red me wel hoor!!!

En wie weet dat ik zelf ooit nog wel mijn rijbewijs ga halen, want dat lijkt me ook nog wel wat ;-)

truckerswife

 

 

1 thought on “CHAUFFEURSVROUW ZIJN……….. ÉCHT NIET ERG HOOR!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>