KLEINE MEISJES WORDEN GROOT………..IETS MET LOSLATEN ENZO!!!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Nina is 12………. bijna 13 in haar opinie  (wat nog 8 maanden duurt!!!) en is inmiddels volop in de pubertijd en dat levert natuurlijk de nodige hilarische, maar ook minder grappige scènes op.

We zitten nog steeds heerlijk midden in de Sommerferien, die gelukkig nog 1,5 week duurt en Nina is daarvan 2 weken van huis weggeweest.
1 week naar opa en oma en 1 week met papa mee op de vrachtwagen, wat ook wel eens leuk is, een week ALLEEN met papa onderweg, zonder zeurende moeder.
En iedere keer als wij elkaar weerzagen, waren we binnen 5 (!!!) minuten in een of andere, vaak totaal zinloze, discussie verwikkelt.

Mijn man moet er alleen maar vreselijk om lachen en ik zou dat misschien ook wat meer moeten doen, maar soms is het ook wel erg irritant, want dan gaat het écht hélemaal nergens over.
Heel vaak gaat het zo, dat je zonder dat je het wilt, ineens middenin een discussie zit, waarvan je je afvraagt hoe je hier in vredesnaam in verzeild bent geraakt en ook vooral, wie deze begonnen is en 9 van de 10 x loopt dochterlief op een gegeven moment met een hoofd als een oorwurm rond, omdat ze niet het door haar gewenste antwoord krijgt. (lees: haar zin!!!!)

Af en toe, als mijn man erbij is, probeer ik hem in de discussie te trekken, om hem het maar op te laten lossen en wat denk je…………….. in no-time is de discussie dan ook zo voorbij en NIKS “hoofd als oorwurm of chagerijnige dochter”, onbegrijpelijk!!!!

Een leuk voorbeeld hiervan gebeurde een maand of 2 geleden…….
Nina is nogal van het shoppen en vooral de drogisterijketen DM en de kledingzaak Tally Weijl zijn een van haar favoriete shops.
Ze is hélemaal van de haar- en verzorgingsprodukten en natuurlijk ook van de make-up (van wie ze dát toch heeft???) en ze kijkt haar ogen uit in zo´n enorme drogist, want die winkels van DM zijn ook wel ietsje groter als bijv. het kruidvat of de trekpleister.
Ik moet eerlijk zeggen, dat het voor mij ook wel heeeeeeel leuk is om er rond te struinen en de prijzen voor drogisterij artikelen zijn in Duitsland ook véél lager dan in Nederland (scheelt soms écht Euro´s), dus dat maakt het shoppen nóg leuker natuurlijk hahaha.

Maar goed, ik dwaal af.
Nina wilde samen met haar beste vriendin gaan shoppen in Meppen (35 km hiervandaan) in de “Mepp” en of ze dan alsjeblieft !!!!!!! wel met de trein heen mochten.
uhhhh…..Nou, nee, sorry, mijn reaktie was gelijk dat ik met de trein niet zo´n heel goed idee vond, vooral omdat ze daar nog maar 1x mee gereist heeft en dan die twee dametjes alleen??? Neeeeeeeeeeeee!
Toevallig moesten wij die dag voor Arjen nog nieuwe kleding hebben, dussssssss, pffffffff, dát probleem opgelost, we gaan gewoon gezellig met zijn allen.

Nina en vriendin meegenomen naar de “Mepp” en die mochten samen op pad gaan en wij zijn met zijn drieeen aan het shoppen gegaan.
Gelukkig is de “Mepp” nog wel vrij overzichtelijk, dus voor een eerste keer was dit (voor mij) goed te doen.
Wel even gecheckt of de mobiele telefoons het wel deden, want we zouden elkaar bellen als we naar huis wilden.
Ik ben dan ondertussen in tegenstelling tot mijn man wel bezig met het feit dat twee 12-jarige meiden voor het eerst alleen in de “grote” stad onderweg zijn en “waar zijn ze, wat doen ze en vooral, geven ze niet teveel geld uit aan onnodige dingen!!!”
Gelukkig kwamen we ze af en toe tegen en was ik stiekem toch wel heel blij om ze te zien, maar de dames in kwestie deden net of ze ons niet zagen, want het is natuurlijk absoluut UNCOOL om je ouders (en vooral ook je broer) spontaan te begroeten waar anderen je kunnen zien, duuuuhhhhhhhh.
Maar goed, na iets meer dan 2 uur waren wij er wel een beetje klaar mee en wilden de mannen wel naar huis en dus belde ik onze dochter…………………….. geen gehoor.
Dan vriendin maar even gebeld……………… geen gehoor.
Grrrrrr, waar zitten ze nou weer!!!!!!!
Ok, na 5x geprobeert te hebben,gelukkig  tóch de dames kunnen bereiken en tot mijn verrassing, waren zij ook wel klaar met winkelen en nog goed geslaagd ook. (En ook best nog wel leuke dingen gekocht ;-) )
Het was een geslaagde middag en iedereen was blij, maar ja…………………….. nu hebben de dames natuurlijk de smaak te pakken.

En toen kwam dus vorige week weer de vraag of ze dan nu toch wel écht met zijn tweetjes MET DE TREIN naar Meppen mogen om weer eens te gaan shoppen, want het was alweer zó lang geleden en werd toch wel weer tijd!!!!!
Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik er wel een beetje buikpijn van krijg, maar mijn man heeft zoiets van, laat maar gaan en die twee redden zich heus wel.
Het station is vlakbij het winkelcentrum en ze zijn allebei mondig genoeg en lopen ook écht niet in 7 sloten tegelijk.

Ik geloof dat ik daar maar op moet vertrouwen, maar ik denk stiekem dat ik nog maar even met de moeder van vriendin moet overleggen, kijken wat zij ervan vindt.

Iets met loslaten heet dat geloof ik hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>