Shoppen in Duitsland……………….. Waar!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Een van mijn grootste hobby´s is geloof ik toch écht wel  ……. shoppen!!!!
Tja, het is en blijft een vrouw hè!!

Toen ik hier net woonde ging ik altijd nog voor mijn kleding en schoenen winkelen in Nederland, mede omdat ik “het” hier in Duitsland niet zo kon vinden.
Het ligt natuurlijk ook wel een beetje aan mijn eigen instelling “wat de boer niet kent……………….” en het gemak van je eigen favoriete winkels weten te vinden en daarbij komt ook nog dat je hier in de buurt niet echt “even” lekker voor leuke kleding en schoenen kunt winkelen.
Wij wonen hier natuurlijk behoorlijk op de vlakte en ik spreek daarom weer alleen uit mijn eigen ervaring.
De eerste “grote” plaats waar ik hier iets van (vooral leuke!!!) kleding kunt vinden is Meppen, Papenburg of Lingen en daar ga ik dan ook meestal shoppen.

Nu is het ook nog zo dat de Duitse mode in mijn ogen meestal nogal achter loopt op de Nederlandse, al moet ik zeggen dat dit in de laatste paar jaar wel iets beter geworden is, óf ik ben natuurlijk inmiddels zo “VerDeutscht” dat ik het zelf niet eens meer door heb ;-) , wie weet!
Mijn Duitse vriendinnen zeggen dat zelf trouwens ook hoor, dat de mode hier achter loopt op Nederland en die gaan ook geregeld de grens over om vlotte en moderne, jonge kleding te shoppen…….. tja, als je dan de mogelijkheid hebt :-p
Ikzelf heb nogal een specifieke smaak wat kleding betreft en hoef écht niet persé volgens de laatste mode gekleed te gaan, maar ik draag vooral veel zwart en helaas ben ik ook nog eens niet gezegend met maatje 42 dus moet daarbij ook nog op zoek naar kledingwinkels waar ze ook voor de wat meer “kräftige Frau” (jahaaa, dát is de Duitse bewoording voor vrouwen met “een maatje meer”) leuke en vooral vlotte mode verkopen die ook nog eens betaalbaar is.
Ik kan je vertellen dat dit hier in Duitsland een behoorlijke uitdaging is hahahahaha.

Nu hebben we (ja, WE………….. mijn man en ik!!!) er de afgelopen jaren een beetje een sport van gemaakt om uit te zoeken wáár je nou écht leuk een dagje kunt shoppen en zijn we inmiddels in een aantal steden geweest.
Natúúrlijk moet het wel een beetje te bereizen zijn en Duitsland is zo enorm groot, dat we natuurlijk nog lang niet alles ontdekt hebben, maar bijvoorbeeld Stuttgart, München, Leipzig en Bremen hebben we wel al gezien en die zijn stuk voor stuk errug de moeite waard en leuk om te gaan shoppen.
En natúúrlijk mijn favoriete Stad Berlijn……………… Berlijn is  ”Der Hammer”, want daar vind je gewoon ALLES, maar ook daar moet je écht een beetje je weg zoeken omdat die stad zó enorm groot is.
Er is daar zoveel meer te ontdekken dan de beroemde Ku-dam, die ook nog eens vreselijk duur is, maar na 3x shoppen leren we daar inmiddels de weg een beetje kennen en ik kan niet wachten tot we er weer heen kunnen.
Zo zijn natuurlijk alle grote steden een aanrader want dat moet ik wel zeggen, ze hebben allemaal hun eigen uitstraling en vooral als je bijvoorbeeld in de kersttijd gaat shoppen met de beroemde kerstmarkten is de sfeer in die Duitse binnensteden gewéldig kneuterig en gemoedelijk.
Waar wij zelf geregeld (lees, minstens 1x per jaar) naartoe gaan is Osnabrück.
Op een of andere manier heeft die binnenstad een enorme charme en vind ik het heerlijk om daar een dagje rond te struinen.
Alle bekende en vooral ook onbekende merken hebben daar hun eigen winkeltje en vooral die kleine winkeltjes vind ik zo leuk, zelfs als ik er zelf (helaas) niks kan vinden…………. dat soort winkeltjes zie je namelijk steeds minder.
Het winkelcentrum oogt heel knus en is toch zo enorm groot dat je je er met gemak een hele dag kunt vermaken.

Het nadeel is, dat je net als in Nederland ook steeds meer van hetzelfde in de winkelcentra ziet.
Iedere grote winkelketen heeft er wel een filiaal in de binnenstad en vaak ook nog in het “extra” winkelcentrum dat meestal net buiten de stad ligt.
Daarom vind ik de charme en uitstraling van die kleine winkeltjes in de binnensteden nog zo leuk en die zie je volgens mij in Duitsland nog net iets meer dan in de voor mij bekende steden in Nederland. (ja, ik weet dat er best uitzonderingen zijn!!!)

Ik vind het nog altijd erg leuk om in Nederland te shoppen, maar zo langzamerhand ben ik wel zover dat ik niet meer persé daar moet winkelen, maar inderdaad liever de voor mij nieuwe binnensteden in Duitsland ontdek.

Volgend projektje………….. Hannover.

Tot mijn volgende blog!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>