ABITUR GEHAALD ONDANKS CORONA……………… ZO TROTS!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Ik vind dat ik, als trotse moeder, best wel even mag vertellen hoe ontzettend knap ik het vind dat mijn dochter, ondanks het afgelopen lastige “coronajaar”, nu haar Abitur heeft gehaald.

Waarom hier een blogje over, “want dit kun je toch ook écht wel ff privé houden”…………. ja, dat had zeker gekund, maar dan had niemand geweten hoe trots ik ben énnnnnnnnnn er was iets in de speech van de schooldirecteur bij de Zeugnisübergabe dat mij heeft getriggerd om er toch iets over te schrijven.

Hij noemde “onze” kids namelijk de “corona generatie” en hoewel dit misschien in grote lijnen ook wel zo is, klinkt het mij nogal negatief in de oren en zo vatte o.a mijn dochter het inderdaad ook op.
Namelijk…………….de associatie dat de “corona generatie” zijn schooldiploma zonder eindexamen zou hebben gekregen, wat vorig jaar op best veel scholen gebeurde en waar zij toen natuurlijk absoluut niks aan konden doen, maar dit schooljaar maakten de leerlingen zich daar best druk over, dat zij dit toch écht wilden voorkomen en “normaal” eindexamen wilden doen, koste wat het kost.
En omdat ze nu dus wél hun Abitur hebben gedaan en het dus “niks aan hoeven doen” absoluut niet aan de orde was, mogen ze, ondanks alle omstandigheden, toch wel ontzettend trots op zichzelf zijn dat ze het gehaald hebben en vond ik deze benaming dus niet zo passen als ik heel eerlijk ben.

Natuurlijk wordt er gezegd dat er in de toekomst heus wel rekening gehouden wordt met dit feit en de omstandigheden ivm Corona, maar daar waren de leerlingen nog niet zo gerust op, want hoe zit dat dan over een paar jaar als “alles weer normaal is” en ze een baan zoeken en de werkgevers ook keuze hebben uit leerlingen die wel hun examens gedaan hebben.

Zit wel wat in, of niet dan………….. we gaan het zien

En dus, na een dik jaar flink blokken met hindernissen die iedere scholier natuurlijk heeft gehad, vooral met (dat stomme!!!) homeschooling, maar gelukkig op een gegeven moment ook wel weer groepslessen en best veel stressige momenten, die dan vaak weer op mams afgereageerd werden heeft ze het gehaald en ik herhaal het nog maar een keer……………..ik ben hartstikke trots!!!!!

Het Abiball kon op het laatste moment gelukkig doorgaan en is inmiddels ook achter de rug, Zeugnis in de pocket en nu op naar de volgende levensfase……………………….. studeren en op kamers!!!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>