JE KUNT OVERAL OVER ZEIKEN……….. MAAR HET HOEFT NIET!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Wat een idiote en rare tijd is het geweest de afgelopen maanden, vind je ook niet!
Het is misschien wel een inkoppertje dat ik hier nu over schrijf, maar omdat mij écht veel mensen vaak vragen “of het in Duitsland net zo gaat als in Nederland” wilde ik er toch iets over schrijven……………. een kort antwoord?
Corona kent geen grenzen en met uitzondering van bijv. de mondkapjes denk ik dat de verschillen tussen “ons” niet zo groot waren/zijn.

Hoe vaak ik de afgelopen maanden niet gedacht heb hoeveel geluk wij hier op het platteland wel niet hebben gehad dat wij zoveel ruimte en dus vrijheid hebben, want heel eerlijk?
Behalve dat ik het natuurlijk heel vervelend vond, dat ik met familie en vrienden geen persoonlijk contact kon hebben, heb ik persoonlijk niet zo heel veel “last” gehad van alle beperkingen die opgelegd werden.
Mijn man heeft al die maanden gelukkig gewoon door kunnen werken, want vooral voor zelfstandigen zoals wij, was het ook een onzekere tijd en we hopen maar dat het voorlopig zo goed blijft gaan……….. iets waar je ook weer geen invloed op hebt hè.
Buiten deze spanning vond Ik het eerlijk gezegd wel relaxed en lekker rustig om geen afspraken of verplichtingen te hebben en het was overal zo heerlijk rustig……….. dat vond ik wel een groot voordeel hoor!!!

Ik moet zeggen dat ik dan ook nu op dit moment, na bijna 4 maanden corona, heel dubbel sta in wat er nu allemaal gebeurt ivm alle “Lockerungen” en waar ik ook best wel veel moeite mee heb zijn de vele negatieve meningen van veel mensen, vooral op social media, over de 1,5 meter die we voorlopig toch nog zouden moeten houden, maar ook andere ergernissen die steeds heftiger lijken te worden……………. ligt dat ook aan deze rare tijden?, geen idee.
Ikzelf heb nogal een probleem met de mondkapjes die we hier in Duitsland in alle openbare ruimtes moeten dragen, maar dat is vooral een praktisch bezwaar omdat ik het spaans benauwd krijg als ik zo´n ding draag én mijn bril beslaat iedere keer als ik zo´n ding opzet……… heul vervelend, maar ja, waar klaag je dan toch in vredesnaam over!!!

Wat ik nu persoonlijk écht wél een dilemma vind, is dat wij inmiddels alweer een paar keer uitgenodigd zijn voor feestjes, waarvan ik weet dat daar meerdere mensen bij elkaar komen en tja, eerlijk is eerlijk, als het gezellig is en vooral als er alcohol bij komt kijken, dan is de 1,5 meter regel toch ook snel vergeten……………. tenminste, dat verwacht ik dan.
Bij 1 feestje kon ik om een andere reden niet, wat mijn “probleem” dan ook weer opgelost heeft, maar ik heb dus ivm corona een ander feestje afgezegd, vooral omdat ik best moeite heb met het idee dat er zoveel mensen bij elkaar zijn.
Is dat stom, ben ik te voorzichtig, ben ik dan zo´n zeikerd?………… ik weet het zelf niet, maar eerlijk gezegd boeit het me niet zoveel wat een ander daarvan zegt, want mijn motto is als het niet goed voelt, niet doen!!!
Heus, ik snap heel goed dat heel veel mensen het (misschien al héél lang) hartstikke zat zijn en dat het allemaal niet snel genoeg “normaal” kan worden, maar bij mij overheerst toch de angst dat het toch allemaal te snel gaat en waarom dan toch niet nog even wat voorzichtiger doen waar het nog niet écht nodig is en niet zo zeuren over wat nog altijd niet mag.

Natúúrlijk ben ook ik écht hartstikke blij dat veel dingen weer gewoon mogen en kunnen en ik ben blij dat heel veel bedrijven, winkels en vooral de horeca allemaal weer aan het werk zijn/kunnen, want het is verschrikkelijk dat heel veel mensen door die verrekte tijd financieel in zwaar weer terecht zijn gekomen.

Wat ik PERSOONLIJK wel heel jammer vind, maar nogmaals, dat vind IK hè, is dat het overal weer zo gigantisch druk wordt en het lijkt  in mijn ogen wel of iedereen het niet zo nauw meer neemt met die 1,5 meter, vooral in de verschillende winkels.
Ik probeer al op iets minder gangbare tijden naar de winkel te gaan als dat kan, maar ja, dat lukt helaas niet altijd hè.

Een hutje op de hei zou voor mij misschien toch niet zo verkeerd zijn……………..

Tot de volgende X

 

ergeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>