14 JAAR DUITSLAND…….. AFSCHEID NEMEN, MAAR OOK POSITIEF ZIJN!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

14 jaar wonen we nu in het mooie Emsland en dat nog altijd met enorm veel plezier en zoals ik al vaker geschreven heb, zijn we niet van plan hier ooit nog weer weg te gaan.

Van deze 14 jaar hebben we 10 jaar ons trouwe vriendje Cody gehad.
Helaas hebben we hem pas geleden moeten laten inslapen en ik mis ik mijn lieve wandelmaatje ontzettend, want wat hébben we samen een kilometers gelopen in het mooie landschap waar wij middenin wonen.
Ontzettend veel bos en landerijen binnen handbereik, waar bijna geen verkeer komt en zo konden we saampjes kilometers lang lopen zonder dat je een mens of hond tegen kwam dus je kunt je misschien (als hondenliefhebber) wel voorstellen wat een gemis dat dan nu is nu hij er niet meer is.

Zoals ik misschien al wel vaker heb geschreven is dát ook een van de redenen waarom ik hier nooit meer weg wil, de mooie natuur hier.
Het is hier zo fijn rustig wonen en ik weet wel dat je er ook tegen moet kunnen, maar voor mij (ons) is dit perfect.
Maar ja, nu loop ik dus alleen door de bossen en de landerijen en dan mist er toch wel iets hoor…… behoorlijk zelfs, mag ik wel zeggen.

Toen we hem begin 2010 kregen was er net een dik pak sneeuw gevallen en omdat hij zwart/(sneeuw)wit was én nog een pup verdween hij af en toe in de gigantische hoeveelheid sneeuw die er lag.
Hij vond de sneeuw gewéldig en was gewoon niet te stoppen als we naar buiten gingen, rolde en rende door de sneeuwmassa en baalde letterlijk als ie weer naar binnen moest omdat zijn baasjes het te koud hadden en ging dan voor het raam liggen smachten tot ie weer naar buiten mocht.
Hij was net zo gek op de winter als ik en dat schept natuurlijk een extra band he hahaha.

Iedereen die wel eens een pup heeft opgevoed weet dat je het wandelen rustig moet opbouwen en ik dacht ook dat ik dat goed deed.
De derde week dat we hem hadden ging ik fijn een mooi stukje het bos in en liet hem op een gegeven moment los lopen, want dat ging ook al heel erg goed.
Hij luisterde prima en bleef ook steeds mooi bij je in de buurt.
Achteraf was de afstand van 2 kilometer toch een beetje te ver, want ineens ging hij er vandoor en was ik hem kwijt…………. stress natuurlijk!!!!
Maar wat bleek……………. het was hem blijkbaar toch te ver geweest, want hij is in 1 streep naar huis gelopen en lag bij de voordeur rustig op me te wachten.

Zoals gezegd, 14 jaar Emsland en alles loopt en bevalt nog altijd prima hier.
Ik las net een blog van september 2016 terug en eigenlijk heb ik daar, wat dat betreft niks aan toe te voegen.

Onze plannen om te bouwen zijn er nog steeds en ook het werk loopt nog prima.
Corona zorgt er helaas wel voor dat veel dingen wat vertraging oplopen en vooral voor de kinderen is het nog spannend hoe dit schooljaar verder gaat verlopen, want vooral bij onze dochter zijn best veel positieve gevallen op school.
Zij doet dit jaar haar Abitur en ik hoop echt dat dat gaat lukken en dat ze dan ook een mooi Abschlussball krijgen én hun Abi-Urlaub naar Lloret door kan gaan.

En onze zoon heeft op de universiteit alleen maar online-voorlezingen en voor de rest moet ie alles zelf doen, wat ook nog best heftig is.
Het studentenleven bestaat uit, op je kamer zitten leren en met je medebewoners af en toe wat drinken en een paar keer in de week naar de sportschool, maar ja, die gaan vanaf komende maandag ook weer dicht.
Best een saai bestaan voor de student op dit ogenblik, lijkt me.

Tja, het zijn idd rare tijden, maar we hebben het er mee te doen luitjes en dan kun je boos worden of geiriteerd zijn………….. dat helpt toch allemaal geen ene f…..!!!!
Ik heb voor mijzelf net een soort van “vrijwillige quarantaine” ingesteld en kom, behalve op mijn werk en af en toe in de supermarkt, nergens op dit moment.
Nu mág er ook steeds minder, dus zo moeilijk is het ook niet.
Corona heeft bij ons nu zelfs onze overburen bereikt en een vriendin van mij heeft ook corona, dus daarom heb ik voor mezelf deze keuze gemaakt en het bevalt me best.

Tot de volgende en blijf gezond met zijn allen!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>