Afscheid van Kindergarten ….. kleine dochter denkt dat ze groot is!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

juni 2008

Dochters…………….. HELLUP!!!!
Ècht waar, ik kan haar af en toe écht wel achter het behang plakken.
Altijd en dan bedoel ik ook ALTIJD heeft ze haar kwek open en tegenwoordig heeft ze ook steeds vaker een weerwoord en weet altijd alles beter, grrrrrrrrrrrrrr, gék wordt je er soms van.
Mevrouw is nét 6 geworden en dan wordt het natuurlijk ook écht wel tijd om een beetje bijdehanter te worden he, vooral tegenover je moeder.
Heel lang heb ik haar redelijk goed kunnen sturen en kunnen “commanderen ;-) ”, maar dat lukt me tot mijn grote spijt steeds minder.
Ook dat 100x per dag “maham??”, ken je dat, iiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Maarrrrr toch ……… dat weegt niet op tegen de andere kant, want eigenlijk is het gewoon een grote scheet en een hele dikke lieverd, want tja, het is toch je dochter hè.
Het is helaas zo dat ze qua karakter zóveel op mij lijkt, dat dat natuurlijk ook de reden is, waarom we zo vreselijk vaak botsen ………….. tja, is niet anders, doe je niks aan hè.
tjongejonge, wat zie ik uit naar de pubertijd , want dat wordt ook nog écht lachen hoor (als ze écht op mij lijkt, hou ik mijn hart vast), dan kan ik wel een heel boek gaan schrijven denk ik in plaats van een blog.
Maar goed, vanwaar dit begin…………

 Nina is vanavond uit slapen……… op kindergarten en dat als afsluiting van de kleutertijd, superrrrr leuk natuurlijk!!
Het wordt al groots gevierd als ze de eerste schooldag op de Grundschule hebben, maar de afsluiting van de Kindergarten is ook een heel festijn.
Hartstikke leuk hoor, maar je hebt er als moeder zijnde altijd nogal wat (denk)werk van en meestal wordt er ook nog van je verwacht dat je iets “crea-bea-achtig-iets” doet en ik ben niet zo heel erg van het creatieve, laat mij de uitvoering maar doen, ben ik veel beter in.
Ze heeft al een paar weken geroepen dat ze niet wou gaan slapen op Kindergarten, omdat ze mij dan zo vréselijk ging missen (wel lief, maar zó NIET nodig!!!), maar deze week was ze zowaar hartstikke enthousiast en kreeg ze er steeds meer schik an.
Ze had er écht heel veel zin in en maakte zelfs al druk plannen naast wie ze ging slapen en wat ze allemaal gingen doen …………….. ik denk nog “dat gaat goehoed!!! “.

Het is nl. zo dat het met Nina altijd nogal moeilijk is om haar uit slapen of zelfs uit spelen te krijgen al gaat dat spelen gelukkig steeds beter.
Altijd is het huilen en véél drama en dat is voor geen van de partijen erg leuk.
Het liefst is ze gewoon dicht bij mij in de buurt (waar ik dan af en toe helemaal crazy van wordt ) maar ik weet inmiddels dat, wanneer ze eenmaal ergens is en moeders uit beeld is, het helemaal goed komt.
Het grote voordeel is ook dat ze de juffen erg lief vindt en die zijn er ook allemaal bij, dus…… moet goedkomen toch!
Gister was ze trouwens zó enorm hyper en had ze er zóveel zin in, dat ik me écht ongerust ging maken, “dat gaat helemaal mislopen morgen”, dacht ik nog.

Dus vanmiddag om 5 uur, na een slopende zeur-middag , eindelijk haar koffer ingepakt en haar slaapspullen bij elkaar gezocht en húp, óp naar kindergarten .
Daar aangekomen ging het SUPER, ze hielp met bed opmaken (was het luchtbed ook nog lek, grrrr), had lol met de vriendinnen, was druk met anderen aan de klep, totdat  …………….. ik dus wegging met Arjen.

HUILEN …….., en ik vind dat toch zó jammer hè, ze had zo’n lol.
Maar de juf heeft haar (héél tactisch) gevraagd of ze even ergens mee wou helpen en toen ben ik stiekem vertrokken, pffffffffff ik hoop dat ik geen telefoon krijg vanavond .

En weet je…………….. ik mis haar gewoon, terwijl ze hier hemelsbreed 800 meter vandaan is hahahahahahaha, dom he, maar goed, morgenvroeg gaan we ontbijten op kindergarten, dat is wel leuk, dáár heb ik wel zin in.

De nacht is rustig verlopen en ik heb gelukkig géén telefoon gehad, dus vol goede zin ging ik vanmorgen met mijn tasje vol met boodschapjes richting kindergarten.

Ons was gevraagd/ opgedragen om “iets” mee te nemen voor het ontbijt, om de kosten wat te drukken en ik had nog extra nagevraagd of dat nog iets bijzonders moest worden………….. “nee hoor, niet nodig, gewoon wat spulletjes kopen!!”.
Ik heb dus wat komkommers, vleeswaren en jam ingeslagen en daar ging ik dan………. vol goede zin.

Toen ik aankwam verwachtte ik een hevig smachtende dochter aan te treffen die mij meteen om de hals zou vliegen, maar………………… in geen velden of wegen was ze te bekennen.
Om mij heen dus wél allemaal moeders met kinderen om hun nek maar voor mij geen kind hoor.
Ik geloof dat ik inmiddels al een kwartier binnen was toen ik haar voor het eerst voorbij zag lopen………… “hoi mam, ik ga even tanden poetsen hoor!!”
oh, okay, ook goedemorgen lieverd ………..

Ècht waar ……………. ik kon bijna niet geloven wat ik zag toen het ontbijt buffet klaargezet werd.
Ècht álle moeders hadden schalen vol met verschillende soorten broodbeleg, gevulde en gekookte eieren, tomaten, komkommer en allerlei soorten fruit, héél artestiekerig gedrappeerd op slablaadjes en daar stond ik dan, met mijn plastic tasje met een potje jam, 1 tupperware schaal vol grote brokken komkommer en 2x in plastic verpakte vleeswaren, hum……… , er is ook niks van gegeten hè, dat snap je dan natuurlijk ook wel weer.
Ik voelde me ook weer zo sullig en dom, die “Hollandse” moeder die er weer niks van begrepen heeft, dus dit is wel een goede leer voor als dit nog een keer gaat gebeuren.

Ik zal  jullie de rest van het verloop van de ochtend besparen, maar het was écht hartstikke gezellig.
De kids hadden van alles ingestudeerd, we hebben héérlijk ontbeten en tot slot kregen de kids nog een kado en een map mee van alle belangrijke werkstukjes die ze de afgelopen 2 jaar gemaakt hadden, super .
Er wordt écht een spektakel van gemaakt hoor van de laatste dagen in kindergarten en ze zien het hier ook als een afsluiting van weer en levensfase, héél erg leuk, dat is toch een heel verschil met Nederland en ik vind dit eigenlijk veel leuker.

Vanmiddag was Nina natuurlijk helemaal aan de latten, maar toegeven? Ho maar, dus was ze niet te genieten en stront chagerijnig, zó gezellig!!!
Ze ligt nu (19.20)  EINDELIJK sinds een kwartier in bed en ik hoop dat ze morgen een beetje uitslaapt.

Ik  zal nu nog ff met de sateliet gaan stoeien, want alle Nederlandse zenders liggen er weer eens uit, snap er weer niks van, maar ja, we zien wel, heb het vorige keren ook op kunnen lossen dusssssssss.
Wel lastig af en toe hoor, zo´n sateliet verbinding, maar ja zonder dat hebben we ook geen Nederlandse t.v., dus we mogen niet klagen hoor, ben al lang blij dat we een schotel hebben, alhoewel het voor de taal eigenlijk veel beter zou zijn om meer Duitse t.v. te gaan kijken. ;-)

Bis nächste Mal!!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>