HANDWERKER……….OVER ERGERNISSEN, MACHTELOOS STAAN EN GEBREK AAN RESPEKT!!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

ècht serieus…. Ik weet even niet zo heel goed hoe ik ga beginnen, maar zoals altijd ga ik maar tikken en ik zie wel wat er uit gaat komen.

Wat hier de laatste tijd gaande is, neemt zulke absurde vormen aan, dat ik er nu gewoon over MOET schrijven.
Ik moet natuurlijk niks, maar omdat ik jullie in al die jaren natuurlijk al van het een en ander op de hoogte heb gebracht en ik best veel lezers heb die meeleven én……. tja eerljk is eerlijk, het is ook best wel ff fijn om (vooral dit) van je af te schrijven.

Ik denk trouwens niet eens dat dit iets typisch “Duits” is, alhoewel…, maar werkelijk waar, je zou er gewoon een soap van kunnen maken en ik zou er niet raar van opkijken als ik er ook nog succes mee zou krijgen ook.
Niet dat ik dat van plan ben hoor, wees niet bang, daar zijn wij de types absoluut niet naar hahahaha.

Er zijn de afgelopen maanden nogal heel wat veranderingen geweest in Huize O. en 1 ervan is dat wij ons huis verkocht hebben.
Ondanks dat we 13 jaar lang met ontzettend veel plezier op “ons mooie plekkie ” gewoond hebben, hebben wij besloten een volgende stap te wagen.
We zijn er erg lang mee bezig geweest om, in hetzelfde dorp waar we nu wonen, een mooi stuk grond aan het bos te kopen, waar we met ons bedrijf heen willen en begin dit jaar lukte het ons om dit rond te krijgen.
Nu moesten we natuurlijk ons eigen huis ook nog verkopen en dan heb je in ons geval het grote voordeel in een klein dorp te wonen waar “de scepter” ;-)   wordt gezwaaid door de “burgemeester” die nogal wat contacten heeft zo hier en daar.
Ieder dorpje hier, hoe klein ook, heeft een burgemeester en dat is een soort van “erefunktie” voor iemand in het dorp die hiervoor wordt gekozen en hij is dan aanspreekpunt en regelneef voor vele zaken, onder andere dus het woon- en bouwbeleid.
Hier ga ik verder niet teveel  over uitwijden, want dat is 1, nu niet interessant en 2. dan kom ik helemáál niet meer “to the point”.

Via deze man hebben wij dus de grond van de gemeente aangekocht en toen het bijna rond was, wist hij nog wel een heel leuk, jong stel, dat dolgraag in ons mooie dorpje wilde gaan wonen.
En daar hebben we dus, zonder makelaar en zonder problemen ons huis aan verkocht en komende week gaan we dan einderlijk de sleutel afgeven.
Diezelfde burgemeester wist óók nog wel een mooi plekje voor ons, om tijdelijk (een paar jaar) te gaan wonen zolang ons huis nog niet klaar is.
So far, so good, zou je zeggen……………

en daar begint eigenlijk mijn verhaal.

Het huis waar we in zouden gaan wonen is een voormalige boerderij dat in de jaren 60 gebouwd is en er woonde nog een oud vrouwtje alleen in, die het huis nu aan de gemeente verkocht heeft.
Deze vrouw is 5 weken geleden verhuisd en toen konden wij ook voor de eerste keer het huis bezichtigen.
Onze zoon had al van vrienden gehoord dat het erg oud en vervallen zou zijn en dat er geen verwarming in zou zitten en die vond het idee al hélemaal niks om daar te gaan wonen.
Wij hadden nog zoiets van “niet zo zeuren, het wordt ons aangeboden en het zal toch echt niet zo vreselijk zijn!!” Likje verf en wat schoonmaken en dan kun je er vast wel een poosje fijn in wonen.
Dus wij gingen, vol gemotiveerd, naar de eerste kennismaking met ons “nieuwe” huis.

Ehhhm en het viel toch niet écht mee.
Eerst dan toch maar het positieve nieuws …….. Een groot huis met veel ruimte, veel kamers (8), aparte keuken en badkamer beneden op een mooie plek middenin het dorp tegenover de kerk (wat trouwens een minpuntje is, want waarom om 7.00 smorgens die klokken zo lang moeten luiden!!!!!)  en als je er ff doorheen prikt kun je er best nog wel wat leuks van maken, ook van de tuin wat nu een zootje is, maar het plekkie is leuk.

Ok, en dan nu het negatieve, hou je vast….
Iedere kamer had behang uit de jaren 70, dus met enorme bloemen, motieven en felle kleuren en de vloerbedekking was verschrikkelijk vies en oud en moest er overal uit.
Het hele huis stonk ook naar iets heel onbestemds.
Boven in 3 van de 4 slaapkamers geen verwarming.
In iedere kamer 1 lichtschakelaar en 1 stopcontact (en leg dat je kinderen maar eens uit!!!), het electrisch bestaat nog voor een groot deel uit ouderwetse stoppenkasten, waarvan er 1 niet eens funktioneert en daar loopt toevallig dan ook nog het “washok” op. (Ik was nu, om en om, met 2 verlengsnoeren waarop ik de ene keer de wasmaschine en, als deze klaar is, mijn droger op aansluit, ja ik weet………. niet echt heel veilig lijkt me.).
De keuken is zo enorm goor, vet, stinkt  en zwart (van de kaminofen) dat ie er compleet uit moest en toen wisten we nog niet eens wat we achter de kastjes aan gingen treffen. (zum kotzen).
De badkamer idemdito……… vies, goor, oud en ook alles moet eruit.
“als dit bewoonbaar is, dan weet ik het niet meer”

Dusssss, de burgemeester er eerst maar eens ff bijgeroepen.

Ok, hij schrok toch ook wel een beetje van de algehele toestand van het huis en wij hebben afgesproken dat we een nieuwe keuken en nieuwe badkamer kunnen laten inbouwen.
Hij zou onmiddelijk in gang zetten dat de electricien en de badkamerinstallateur zouden komen en die zouden zich dan bij ons melden…….. also läuft doch!!!

Mijn man had zich 4 weken vrij genomen, wat al heel wat is als zelfstandige, maar er was zó ontzettend veel te doen en we hadden verder helaas niet veel hulp, dat het gewoon niet anders ging.

Daarbij kwam nog dat ik eind september met de opleiding voor vrachtwagenchauffeur ben begonnen (ja, ook dat nog) en dus 4 dagen per week naar school moest.
Gelukkig had onze dochter nog een week herfstvakantie en heeft zij een paar vriendinnen opgetrommeld om een dag te komen helpen met behang en vloerbedekking eruit trekken en ik heb uiteindelijk ook nog een dag of 3 kunnen spijbelen.
Mijn man heeft in zijn eentje (de bikkel, ik ben zó trots!!!) de keuken en de badkamer uitgebroken, de keuken weer opgebouwd en ook nog het meeste saus- en verfwerk, behang geplakt en vloerbedekking gelegd en je kunt je voorstellen dat ie het na die weken ook wel spuugzat was.
Godzijdank hadden we toch ook nog een dag hulp van mijn broer en schoonzus en de ouders, waarbij in ieder geval de muren mooi op tijd afkwamen.

De “Handwerkers”, zoals de installateur, electricien, schilder etc. etc. hier worden genoemd, waren in geen velden of wegen te bekennen en ondanks een aantal keer navragen en natuurlijk de belofte dat ze zouden komen…………… niks.

Na 2,5 week, een paar dagen voordat we wilden verhuizen en dus op het punt dat al het grote werk klaar was heb ik dan voor de zoveelste keer aangedrongen dat er toch wel wat moest gaan gebeuren, want we hadden geen normale, schone wc´s, geen badkamer en niet genoeg stroom.

Toen kwam toch eindelijk de electricien voor de eerste keer langs, om 7 uur ´savonds……………..”ik ben vanmorgen pas voor het eerst gebeld” zei hij en tja, dat is toch best lullig om te horen.
Hij schrok zich ook een hoedje van de stand van het huis en hij beloofde zsm te komen om de ergste nood (tja, wassen en drogen is best handig als dat lukt) op te lossen.
Hij begon wel al over het frezen van leidingen etc. dus wij waren al behoorlijk pissig, omdat de muren en vloeren net allemaal klaar waren.

De volgende dag kwam toch ook de badkamerinstallateur kijken en ook zij beloofden zsm te komen om de boel te installeren.

3 dagen later zijn wij verhuisd en vanaf dat moment ben ik bijna dagelijks bezig geweest om uit te vinden wanneer die mannen de tijd konden vinden om ons te helpen.
Gelukkig hadden we ons oude huis nog (2 straten verderop), waar we nog kunnen douchen, maar ideaal is het natuurlijk niet he.

Vorige week, dus bijna 1,5 weken later, is de installateur 1 dag geweest om de verwarmingselementen te plaatsen, wat ook wel nodig was, want onze dochter verkleumde nogal op haar kamer.
De dag erop kwam er ineens niemand en deed dus ook de verwarming het niet…………… toen toch maar weer eens gebeld.
“morgen komen we om het af te maken” en ja, vrijdag waren ze er weer…………….. tot 13.00, want langer werken ze niet op vrijdag.
Godzijdank deed de verwarming het maar de beloofde nieuwe, SCHONE wc, was toch nog niet geplaatst…………… stond wel in de hoek van de badkamer, ons aan te staren.
Weet je, dat je dán pas gaat waarderen hoe het is om een fijne, schone, normale wc te hebben!!!!!!

Afgelopen maandag was ik de hele dag thuis, omdat ik in de examenvoorbereiding ben voor mijn code 95 (komende maandag 25.11 heb ik examen!!!!) en ik zat dus al met smart te wachten, maar al wie er kwamen…………………… nobody en natuurlijk de electricien ook nog niet he, hoewel ik vanaf vrijdag al te horen had gekregen dat ie “nu toch echt langs ging komen” en “ook wat ging doen”.
Toen was ik het zat en heb ik de burgemeester maar weer ingeschakeld, want die heeft dan toch misschien ietsje meer in te brengen.

Sorry, het wordt een beetje langdradig allemaal he………………Goed, om het nu dan (hopelijk) kort te maken.
Vandaag (Dus donderdag) is de installateur weer geweest en heeft nu álles geinstalleerd, YEAH WE HEBBEN NORMALE WC´S!!!!
Ok  behalve de douche en de douchewand, dus douchen zit er nog niet in en de tijd gaat nu wel een beetje dringen dus de buikpijn wordt er niet minder op.

Ik heb nog een héééééle kleine hoop dat ze morgenvroeg nog gaan komen om dat af te maken, maar heel eerlijk …………

De electricien was er dan toch uiteindelijk gisteravond.
De burgemeester had hem de hele dag letterlijk gestalkt en jawel, hij zou om half 5 komen.
“Of ik dan toch wel een beetje aardig tegen hem wilde doen” schrijft ie me nog via whatsapp……….. Hij had ook dondersgoed door dat ik verschrikkelijk pissed was en trouwens nog altijd ben.
Ik heb hem beloofd dat ik me in zou houden en braaf zou zijn ;-)
De electricien beloofde dus om half 5 te komen en toen ik om kwart voor 7 dreigde dat ik om 7 uur weg was, stond ie ineens 5 minuten later voor de deur  en wát een ouwehoer is dat zeg…….. als ie nou net zoveel zou werken als ie ouwehoerd, dan was het bij ons allang klaar geweest.
Hij heeft me nu BELOOFD, jaja, dat ie morgen komt en dan zowieso de stroom in het washok en bij de kids gaat aanpassen én zorgt dat we buiten licht krijgen, want het is aardedonker om het huis.

Kortom…………………. je kunt er geen zak van op aan en ik ben het zo verschrikkelijk zat allemaal, maar het is nog niet klaar allemaal en we moeten dus nog even doorbijten.
Boos worden helpt geen ene moer en dat stadium ben ik trouwens al voorbij.

Allemaal loze beloftes en veel blablabla en het toont zo vreselijk van GEEN RESPEKT en HOEZO, KLANTVRIENDELIJKHEID.
In dit geval sta je machteloos en je hebt het er verdomme maar mee te doen he en iedereen die nu tegen me gaat zeggen dat ie anders gereageerd zou hebben………….. ga zelf maar in zo´n situatie zitten.
Er is zo´n tekort aan Handwerker, dat ze gewoon niet weten wat ze eerst en wat ze laatst moeten doen en daar maken ze grof misbruik van……………….. en tja, wie zijn hier dan nu de dupe van!!

Het is toch best wel een beetje een lange Geschichte geworden he, sorry daarvoor en dat ik nou kan zeggen, dat ik “lekker van me af heb geschreven”…………….. misschien komt dat gevoel nog.

Bis zum nächsten………… hopelijk met leukere berichten.

2 thoughts on “HANDWERKER……….OVER ERGERNISSEN, MACHTELOOS STAAN EN GEBREK AAN RESPEKT!!!!!!

  1. Oh nein! Das ist ja der Hammer. Hast ja einiges schon erzählt, aber so ausführlich nicht…. Kann nur besser werden. Aber Eure Nerven brauchen jetzt wohl mal Ruhe. Wir hoffen mit Euch, dass alles bald überstanden ist und Ihr Euch wohlfühlen könnt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>