IEDERE 5 JAAR WEER DEZELFDE STRESS………….. RIJBEWIJS VERLENGEN!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Iedere 5 jaar is het weer zover……….. het vrachtwagenrijbewijs van manlief moet verlengd worden.
En het is zo´n beetje traditie bij ons, dat alles weer op het allerlaatste moment geregeld moet worden (lees, meestal door mij!!!) , want oeps, jeutje………………. “is het over 2 weken alweer zover?????”
Natúúrlijk had ik, als redelijke controlfreak, in oktober vorig jaar al in de agenda gezet dat het geregeld moet worden, maar tja “dan kan het nog wel ff wachten joh” en “het is nu een te drukke tijd” etc. etc. en tja, dan ineens is het toch echt zover hé.

Ten eerste moet je een hele week vrij nemen, want in het weekend kun je natuurlijk niks regelen (hoe “chauffeursonvriendelijk” is dát!!!!):
Er moeten diverse afspraken gemaakt worden voor een ärtztliches Gutachten, een HNO- Gutachten (gehoortest) en een Augenärztliches Gutachten en als je dan denkt dat je daar wel “eventjes” een afspraak kunt krijgen, dan heb je het mooi mis.
Dan moet er bij de Gemeinde een Meldebescheinigung gehaald worden, want als buitenlander heb je voor ieder kontakt dat je met een officiele instantie hebt zo´n ding nodig en dat is af en toe best onhandig.
Nu vind ik het best wel balen dat Nederland niet wil dat je 2 nationaliteiten hebt, want anders had ik echt serieus overwogen ook een duits paspoort aan te vragen………maar dat is weer een andere discussie.
Oja, er moet ook nog een pasfoto komen……… pffffff, gelukkig hebben we die nog wel ergens liggen en behalve die paar extra rimpels is ie de afgelopen paar jaar niet zoveel verandert ;-)
En dan, als je dan alles kompleet hebt, moet je bij het landkreis een afspraak maken en dan maar hopen dat alles loopt zoals het zou moeten lopen.

Op het moment dat ik dit schrijf is het vrijdagmorgen 9.45 en ìk ben nogal onrustig op dit moment.
Het ärztliches Gutachten en de hoortest waren tot nu toe geen probleem de afgelopen week, maar alleen al een afspraak bij de oogarts krijgen………. dát was wel ff een dingetje.
2 Weken geleden begonnen met bellen en na 2 dagen stress en ongeveer 15 (!!) oogartsen ontdekte ik er een waar je ook online een afpraak kon regelen en yeah, godzijdank, vanmorgen om 10.30 stond nog een afpraak vrij en dat ook nog in de buurt.
Maar ik ben nogal besluiteloos en heb er toen toch maar even heen gebeld (half uur in de Warteschlange) om toch voor de zekerheid ff na te vragen.
“Hoezo na te vragen??” hoor ik je nu denken, maar als je al 15x te horen hebt gekregen dat je pas over minimaal 4 maanden terecht kunt, geloof je je ogen bijna niet als je dit dan ziet.
Volgens de assistente, die ik dus uiteindelijk aan de lijn kreeg, was er dus ook niks meer vrij en ze zei me doodleuk dat we voor een Gutachten pas in April terecht konden.
Pffffff wat moet ik nou, dus ik toch nog maar ff gekeken of die online Termin nog vrij was en die heb ik toen toch maar gewoon geboekt……….. en nu dus maar hopen dat het straks goed gaat.
Dan heeft ie om 12.00 dé Termin bij het Landkreis en de ervaring leert, dat dit best wel krapjes is, maar aangezien ze op vrijdagmiddag dicht zijn, wat ook weer zo lekker chauffeursonvriendelijk geregeld is, was dit de laatste mogelijkheid voor deze week.
Als je daar dan bent, moet je ook wel écht wel alles op orde hebben, want anders gaat het hele verhaal niet door en dan zitten we met de gebakken peren, want dan is het rijbewijs dus verlopen.ja en dan moet ik mijn baas het slechte nieuws vertellen, dat we een “noodgeval” hebben en dat ik in moet springen de komende ……….. weken?

Ik ben dus nu héél hard aan het duimen, dat ie straks thuiskomt met “het papiertje” van zijn tijdelijke rijbewijs en dat uiteindelijk toch alles weer goedkomt.

En dan krijg ik natuurlijk te horen: “Waar jij je ook altijd druk om maakt Stresskipje, het is toch allemaal goedgekomen!!!!

Echt waar!!!

ps: uiteindelijk is (natúúrlijk!!!) alles wel goedgekomen wat ik al voorspeld had en was zélfs de man bij het Landkreis in een goed humeur (zie een vorig blogje).
Ik heb me weer eens “onnodig” druk gemaakt ………. zal ik het ooit leren??? hahahahaha.

 

stresskipje