DUITSERS KUNNEN NIET AUTORIJDEN………PUNT!!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Zo………… dat is nog eens een statement of niet dan………..ze durft wel!!!

Natuurlijk is dit niet waar, maar omdat ik regelmatig, deze week zelfs nog, door verschillende Duitsers wordt aangesproken op het feit dat”wij, Hollanders” niet zouden kunnen autorijden, wilde ik wel eens even een keer wat “tegengas” geven.

Want wat gewoon wel een feit is ……….. Er zit wel degelijk een behoorlijk verschil in het rijgedrag van beiden.

Ik rijd zo ongeveer  20.000 km per jaar, waarvan het allergrootste gedeelte inmiddels toch wel in Duitsland en dan mag je toch wel spreken van een klein beetje ervaring denk ik.
Het is dan ook vooral mijn eigen ervaring die ik nu opschrijf natuurlijk en tja, daar heb ik er wel een paar van opgedaan zeg maar.

Het grappige is wel, dat een aantal Duitsers die ik ken zichzelf vreselijk goede automobilisten vinden en dat dan ook graag naar anderen uitdragen.
En weet je wat nog véél grappiger is?
Dat deze perfecte coureurs ook nogal geregeld commentaar hebben op “ons, Hollanders” en ons rijgedrag, dat wij `Nur Links” (NL, haha, duhhhh), ons rijbewijs kado hebben gekregen op de bonuspunten, “Nur 120 Km kunnen rijden” und “nur mit Wohnwagen” onderweg zijn en zo zijn er nog wel wat meer van dat soort hilarische op- en aanmerkingen.

Ik zal een paar voorbeelden geven van de ervaringen die ik in de afgelopen jaren zelf ben tegengekomen ennnnnnnn  ik denk dat ze best herkenbaar zijn.

Op de Autobahn mag je bijvoorbeeld zo hard/snel rijden als je wilt en dus razen sommigen je ook werkelijk met méér dan 200 Km voorbij, zodat je zelf het idee hebt dat je met je 140/150 km (wat ik gemiddeld zo rij)  als een slak onderweg bent.
Nu is het natuurlijk wel zo dat de afstanden in Dld behoorlijk groot kunnen zijn en dan is het natuurlijk best fijn dat je hééééél hard kunt rijden. ;-)
Maarrrrrrrrrrrrrrrrr……………………..
Zodra er dan een bordje met bijvoorbeeld 120 km komt gaan ze ook ACCUUT, BOVENOP DE REM en gaan ze stipt 120 km rijden.
Het maakt dan ook niet uit of ze je net hebben ingehaald  of sterker nog, nog aan het inhalen zijn………… BOEM, op de rem!!!!!!!

Ik heb dus al regelmatig gehad dat ik óf óók bovenop de rem moet om niet een frontale botsing te krijgen óf diegene dus kan gaan inhalen, omdat ik gewoon mijn normale tempo door blijf rijden.
Als het nou om de boetes zou gaan………die zijn in tegenstelling tot Nederland  nog best wel te doen en in Dld relatief laag, maar ik denk wél dat dát het is anders zou ik er geen verklaring voor kunnen geven.
Zodra de max. snelheid dan weer wordt opgeheven, komen ze je even later met een noodgang weer voorbij en vaak wordt er dan ook nog een beetje geergerd opzij gekeken, zo van “wat ben jij nou voor idioot!!!!”

Ander voorbeeldje:

Buiten de bebouwde kom mag je 100 km per uur rijden en er binnen 50 km.
Dit is trouwens wel een puntje voor mijn Nederlandse lezers, want als je eens in Duitsland komt……………. Je hoeft geen 80 te rijden, maar mag dus gewoon 100!!!!!! (ook een klein ergernisje van mijn kant hahahahaha).
De bebouwde kom begint met een geel naambord van het desbetreffende dorp.
Men rijdt dus 100 en zodra het gele bord voorbij gereden wordt gaan ze ook dan weer bovenop de rem en wordt er dus………. en dat is dan wel heel netjes, exact 50 gereden.
Ik weet het niet hoor, maar volgens mij heb ik ooit in een ver verleden geleerd dat het beter en vooral zuiniger is om de auto wat uit te laten vieren en je snelheid langzaam terug te laten lopen.
Vaak zie je al van een behoorlijke afstand dat je een dorp inrijdt en dan zou je dus al langzaam iets af kunnen remmen……….. toch????
Maar ik zal er wel geen verstand van hebben denk ik………

Dan het afslaan bij een kruizing/afslag.
Het gros gaat ineens, plotseling bovenop de rem en dan, kort vóór de afslag, écht op het allerlaatste moment, doen ze eindelijk het knipperlicht uit, zodat je dan ook ineens doorhebt waarom zo´n idioot ineens in de ankers gaat en jij er bijna bovenop knalt.
En let op: Ik doe NIET aan bumperkleven, want daar ben ik allergisch voor.
Ik ga ook altijd op de rem staan als er iemand bij mij achterop de bumper zit…………… ik weet het, moet je niet doen ;-)

Dit waren zomaar een paar voorbeeldjes en ik zou er nog wel een paar kunnen noemen, bijv. ivm stoplichten, invoegen op de Autobahn, etc, etc, maar ik laat het geloof ik hier maar even bij hahahahaha.

Inmiddels ben ik wel wat aan de rijkunsten van mijn medeburgers gewend en heb na enig intern overleg besloten dat ik mij DÁÁRIN NIET ga aanpassen…….. die integratie gaat mij toch een beetje te ver en het houdt een kéér op hè!!

Ik vind mijzelf dan natúúrijk ook een gewéldige automobilist en laat mij ook niks anders wijsmaken.

Bis zum Nächsten!!!!!! X

ps: Even voor de duidelijkheid………………. dat laatste was ironie!!!!