WOLVEN ZIJN ZELDZAAM………. MAAR IK HEB ER TOCH ÉCHT EEN GEZIEN!!!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Dit stond gister in de krant:

“Schon wieder ist ein Wolf aufgetaucht – und diesmal mitten in einem beschaulichen Wohngebiet!

Sonntagnachmittag, es ist genau 17.32 Uhr, als der Kripobeamte Reinhold Abeln (61) am östlichen Stadtrand von Wildeshausen mit dem Auto von der Harpstedter in die Kettelerstraße einbiegt: „Ich weiß das so genau, weil ich gerade nach Hause fuhr, um das Spiel Werder gegen Wolfsburg im Fernsehen zu gucken.“ Doch statt der Fußball-“Wölfe“ sah er ein echtes Tier: „Ein Schatten huschte über die Hauptstraße, und als ich abbog, sah ich plötzlich dieses Tier vor mir. Es wirkte aufgeregt, sah sich dauernd um. Mir ist sein buschiger Schwanz aufgefallen.“ “

Er is weer een wolf gezien en deze keer in een woonwijk en het afgelopen jaar is het nu al een paar keer eerder voorgekomen dat in “onze” omgeving (Emsland) een wolf gesignaleerd is, zelfs hier dichtbij in Haren en de omgeving van Meppen en Nordhorn.
Hierdoor krijg ik steeds meer de bevestiging dat ik een jaar geleden toch óók écht een wolf gezien heb.

Vorig jaar juli, op een doodgewone doordeweekse woensdagmiddag, reed ik vanaf het werk naar huis.
Heel plotseling zag ik aan de rechterkant, in de berm, een héle grote hond staan, dus ik nam meteen gas terug en daarna stopte ik om het beest eens goed te bekijken.
Eigenlijk had ik metéén het gevoel dat het geen gewone hond was, maar dat het wel eens een wolf kon zijn.
Eerst stopte ik vóór hem en het viel me meteen op dat het dier zo vreselijk mager was en ik nu heb ik niet zo heel veel verstand van wolven, maar ik had het gevoel dat het dier ziek was.
Wat me  meteen opviel was die mooie borstelige staart, zoals de man in het krantenbericht hierboven ook beschreef.
Ik besloot tóch langzaam door te rijden en dacht dat het beest er dan wel vandoor zou gaan, maar toen ik aan hem voorbij reed bleef hij gewoon dom staan en ook bleef mij maar aanstaren …………………. ik ben toen weer gestopt, want ik MOEST natuurlijk dan foto´s maken.

 

IMG_0566

IMG_0565

 

Eerst wilde ik nog uitstappen, maar ik durfde dat niet zo goed en ik dénk dat dat ook niet zo heel verstandig zou zijn geweest.
Ik heb toen nog een hele poos naar dat prachtige, maar ó zo magere beest staan kijken en toen ben ik naar huis gereden…………….

Thuis aangekomen ben ik op internet meteen op zoek gegaan naar foto´s van wolven en ik heb een wolfexpert in Berlijn een email geschreven en beschreven wat ik gezien had.
Het blijkt dus dat het wordt bijgehouden waar wolven gespot worden.
Hij reageerde vrij snel op mijn mail en zei dat hij niet met 100 procent zekerheid kon zeggen dat het een wolf was, maar hij kon ook niet zeggen dat het er geen was.
Ik moest mij maar bij een andere instantie melden, maar heb het er eigenlijk tot nu toe maar bij gelaten.
Mijn baas zei ook nog, dat ik de Jagtpächter (de buurman) de foto´s eens moest laten zien, want die zou het wel weten of het een wolf is geweest………….. maar ook dat heb ik tot nu toe nog niet gedaan…………. ik denk dat de twijfel te groot was dat het er écht 1 was.

Nu zag ik dus gister dit bericht + foto´s voorbij komen en eigenlijk weet ik het gewoon zeker…………………….. Ik heb gewoon een hele échte wolf gezien!!!!!!

Wat is het toch prachtig hè, om zo dicht bij de natuur te wonen…………….. maar ik weet niet wat ik zou doen als ik er binnenkort 1 in het bos tegen zou komen.

Die kans zal trouwens niet zo groot zijn, want ik hoorde wel dat het vrij zeldzaam is dat je een wolf tegenkomt………….. en tja……….. ik héb er al eens 1 gezien  ;-)

IMG_0564