VROUWENDINGETJE………… ALS JE (HOLLANDSE) HAAR MAAR GOED ZIT!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Tja mannen………………
Bij deze blog zullen jullie meteen in deze allereerste zin wel afhaken, want ik ga het deze keer over iets hebben wat voor jullie mannen totáál NIET interessant is……………………. de kapper en dan vooral, de kapper in Duitsland.

Omdat de kapper voor mij persoonlijk toch wel een belangrijk ding is, ga ik er stiekem van uit dat het grootste deel van jullie, vrouwen, het wel met me eens moet zijn, want geef toe, de kapper is toch wel een heel belangrijk persoon in ons bestaan…………. toch!!!!! ;-)

Toen ik nog in Nederland woonde had ik de laatste jaren altijd dezelfde kapper die errug goed beviel en dat is wel erg fijn als je dat hebt, want zij weet tenminste wat je wilt en vooral………….. wat je NIET wilt met je haar.
Ik vind het altijd wel vrij belangrijk hoe mijn haar zit, hoewel zélfs ik ook wel eens (regelmatig) een vreselijkde “bad-hairday” heb hahahaha.
Maar ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat helaas niet iedere kapper goed kan knippen en mijn ervaring met Duitse kappers is helaas niet om over naar huis te schrijven.
Er is me de afgelopen jaren regelmatig gezegd dat het wel “wat raar” geknipt was, nou dan wist ik wel weer genoeg!!!!!

Het was voor mij nogal een behoorlijk probleem om een goede kapper te vinden toen wij hier kwamen wonen, maar omdat mijn instelling toen was: “We integreren, DUSSSS we gaan óók naar een andere kapper!!!!!” ben ik meteen maar op zoek gegaan naar een Duitse kapsalon die me beviel.

Ik heb eerst 3 verschillende kapsalons in Duitsland geprobeerd, waarbij ik iedere keer écht vreselijk teleurgesteld vandaan kwam, wat een drama!!!!
En eerlijk waar, ik heb ze écht een kans gegeven hoor, want ging er zowieso 2x heen voordat ik mijn conclusie trok.
Toen heb ik uiteindelijk mijn haar uit pure frustratie maar lang laten groeien, zodat er zo weinig mogelijk aan verknipt kon worden en met kleur kun je ook wel wat leuks doen en dat kleuren dat deed ik zelf wel, want een pakje haarverf van een goed merk kost hier zo rond de €6,– dus daar kon ik me geen buil aan vallen.
Toen, op een familiefeestje, een jaar of 6 geleden,  zei een nicht van mij die kapster is, tegen me dat ze dolgraag een metamorfose bij mij wilde doen als ik ooit van plan zou zijn om mijn lange haar eraf te halen en jaaaaaaa, die afspraak was toen natuurlijk  gauw gemaakt en……………. wauw………….. dát was meteen goed en wát een heerlijk kapsel, maar 1 groot nadeel, het was heel kort en dus moet je zo´n model goed bijhouden.
Omdat zij helaas ook weer verder weg woont, probeerde ik toch weer bij een aantal kappers of ze dit model erin konden houden.
Nou, die illusie heb ik op een gegeven moment maar aan de kant gezet, want binnen de kortste keren kon ik weer helemaal niks met mijn haar, vreselijk gewoon.
Het énige voordeel van een Duitse kapper dat ik heb kunnen ontdekken de laatste jaren  is dat ze lekker goedkoop zijn en tja, dan zou je óók kunnen denken “wat kun je voor €13,– verwachten!!!!”.

Na weer lang zoeken heb ik uiteindelijk in Ter Apel een kapster gevonden die gewoon écht goed was en daar heb ik het toch nog twee jaar volgehouden, maar wat denk je……………….. door de crisis moest het filiaal sluiten en ging “mijn” kapster naar Stadskanaal en omdat ik geen zin had om daar achteraan te reizen ben ik nog naar een andere kapster in Ter Apel gegaan, maar die was het toch weer nét niet…………………. het bleef dus lastig.

Goed……………….. om een alweer veel te lang verhaal toch iets in te korten, kan ik je bij deze vertellen hoe het er nu, na bijna 8 jaar, voorstaat.
Ik ben sinds drie weken weer terug bij mijn oude kapster vlakbij mijn oude woonplaats en ik ben ontzettend blij dat ik erheen gegaan ben!!!!!!
Mijn beste vriendin gaat daar al tijden heen en die vroeg iedere keer al, waarom ik toch niet gewoon weer naar haar toe zou gaan.
Na lang nadenken ben ik toch maar overstag gegaan……………. en daar ben ik nu wel blij om.
Dan moet ik maar even iets langer rijden en misschien ook iets meer betalen, MAAR MIJN HAAR ZIT GELUKKIG WEL WEER ZOALS IK HET GRAAG HEB!!!!

Tja, soms heeft wonen in Duitsland ook wel een nadeel!!!!!!! :-P