DONKERRRRRRR………….. ENG????? NEE, GEWOON FANTASTISCH!!!!!!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Toen wij hier bijna 8 jaar geleden kwamen wonen, waren wij de tweede bewoners van deze woonwijk en om ons heen was er, behalve bos en weiland, hélemaal niks!!!! Fantastisch vond ik dat.
Ook waren er bijvoorbeeld nog geen straatlantaarns of tuinverlichting geplaatst en dat betekende dus, dat het ´s avonds écht pikkedonker was.
Ècht waar, als er geen maan aan de hemel was, zag je gewoon letterlijk geen hand voor ogen als je buiten liep en hoewel ik weet dat sommigen dit doodeng vinden……  ik vind dat gewéldig!!!!!
Ook de stilte………………… het is (als de wind goed staat dan) muisstil hier en waar vind je dat tegenwoordig nog?
Ik kan het gevoel niet zo goed uitleggen, maar kan daar zo enorm van genieten, want op een of andere manier werkt het enorm rustgevend zo´n omgeving en dat heb ik eerlijk gezegd soms écht nodig hahahaha.

Wij gingen in het begin wel eens buiten op het terras zitten als het donker en helder was om dan eenvoudigweg alleen maar omhoog kijken om die enorme sterrenhemel te zien, ik persoonlijk had nog nooit zoveel sterren bij elkaar gezien.
Inmiddels zijn we er natuurlijk wel wat aan gewend geraakt, maar iedere keer als ik ´s avonds laat met onze hond in de stilte en het donker buiten loop vergaap ik mij weer aan dat fantastische uitzicht.
Ik had bijvoorbeeld ook, voordat wij hier kwamen wonen, nog nooit een vallende ster gezien, maar inmiddels heb ik er zoveel gezien dat dat eigenlijk “normaal” geworden is en helaas ben ik ook weer een illusie armer, want de wensen die je doet komen écht niet uit………

Jammer genoeg hebben we uiteindelijk toch meer buren gekregen en de mensen die pal naast ons zijn gaan wonen hebben qua tuinverlichting een complete landingsbaan aangelegd, zo jammer!!!!
Écht waar, schiphol zou er jaloers op zijn en die lampen branden ook nog de hele nacht.
Wat wel heel apart is, is dat de straatlantaarns ´s avonds rond 11 uur uit gaan (behalve met het Schützenfest, want dan moet iedereen de weg naar huis natuurlijk wél terug kunnen vinden), dat zal wel een teken zijn dat iedereen naar bed moet hahahaha.
Ik loop dus toch nog vrij regelmatig in het (bijna) donker.

Mijn vriendin vraagt mij altijd of ik het niet doodeng vind om hier zo te wonen, want haar lijkt het vreselijk, zo in het donker.
“Ben je niet bang dat er ineens iemand voor je raam staat? ” Nee!!!!
of ben je niet bang dat je ineens iemand tegen komt zo ´s avonds laat? Nee!!!! en als ik al iemand tegen kom is het een buur.

Eigenlijk zou ik stiekem midden in de nacht wel eens helemaal alleen een boswandeling willen maken, maar eerlijk gezegd is dat toch iets wat ik dan weer niet zo goed durf………..